/ Kennisbank / Nieuwbouw kopen
Terug

kennisbank

Nieuwbouw kopen

Extra kosten, opschortende voorwaarden, meer- en minderwerk, financiële voordelen. Nieuwbouw kopen gaat net iets anders in zijn werk dan het kopen van een bestaande woning. Lees er alles over!

Bestaande woning of nieuwbouw kopen
Bestaande woning of nieuwbouw kopen?

De keuze tussen het kopen van een nieuwbouwwoning of een bestaande woning is heel persoonlijk. Sta je voor deze keuze, dan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee kunt houden.

Wat staat in de koop- en aannemingsovereenkomst?
Wat staat in de koop- en aannemingsovereenkomst?

Als je een nieuwbouwwoning koopt, teken je een koop-aannemingsovereenkomst. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten van een koop-aannemingsovereenkomst en waar je op moet letten bij het tekenen van de overeenkomst.

kosten nieuwbouw | Wat zijn de extra kosten bij het kopen van nieuwbouw?
Wat zijn de extra kosten bij het kopen van nieuwbouw?

De koopsom van een nieuwbouwwoning is vrij op naam. Dit betekent dat je geen overdrachtsbelasting hoeft te betalen, wat bij bestaande bouw wel het geval is. Er zijn echter wel andere kosten waar je rekening mee moet houden als je nieuwbouw koopt.

Wat zijn opschortende voorwaarden?
Wat zijn opschortende voorwaarden?

Als je een nieuwbouwwoning koopt, onderteken je een koop- en aannemingsovereenkomst. Na het ondertekenen van deze overeenkomst is er nog een aantal opschortende voorwaarden waaraan voldaan moet worden voordat de koop definitief is.

Overig informatie
Nieuwbouw kopen

Zijn er financiële voordelen bij het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwbouwwoning?

Wanneer begin ik met betalen?

Wat betekent meer- en minderwerk?