Terug

Kennisbank

Onze beste verhuistips

21 maart 2023

Beste verhuistips | Olsthoorn Makelaars

Of je nu verhuist naar een andere stad of gewoon naar een ander huis in dezelfde buurt, er zijn altijd veel dingen die je moet regelen om een soepele overgang te garanderen. Hier zijn enkele van onze beste verhuistips die je kunnen helpen:

De voorbereiding

 1. Plan vroeg: Begin zo vroeg mogelijk met het plannen van je verhuizing. Dit betekent dat je de tijd moet nemen om een ​​checklist te maken van de taken die je moet voltooien voordat je verhuist. Het kan handig zijn om een ​​kalender te maken waarin je de belangrijkste data markeert. Wil je een verhuisbedrijf inschakelen, vraag dan ruim van tevoren (ca. 8 weken) een offerte aan. Dit kan eenvoudig via de website van Oomen Verhuizers.
 2. Adreswijzigingen doorgeven: zorg ervoor dat je je adreswijzigingen op tijd doorgeeft aan alle belangrijke partijen, zoals de belastingdienst, de bank, verzekeraars, en de post. Dit voorkomt dat je belangrijke post mist of onverwachte facturen ontvangt op je oude adres.
 3. Verhuiskostenvergoeding aanvragen: soms kom je in aanmerking voor een verhuisvergoeding wanneer je voor je werk verhuist of dichter bij je werk gaat wonen. Niet alle werkgevers geven een verhuiskostenvergoeding. Informeer daarom naar de mogelijkheden. 
 4. Ruim op: een verhuizing is een goed moment om kritisch te kijken naar je spullen en te beslissen wat je wel en niet wilt bewaren. Begin met het opruimen van spullen die je niet meer nodig hebt en doneer, verkoop of gooi ze weg. Dit zal niet alleen helpen om je nieuwe huis opgeruimd te houden, maar het zal ook de kosten voor verhuizingen verminderen omdat je minder spullen hoeft te verplaatsen.
 5. Vervoer regelen: bedenk goed van tevoren hoe je je spullen gaat vervoeren. Zorg ervoor dat je grote meubels opmeet zoals een bank, buffetkast en tafel. Bekijk goed of deze door de deuren of ramen kunnen in je woning. Wanneer je alles hebt opgemeten kun je een busje of een verhuiswagen huren. Als je je spullen laat verhuizen door een erkend verhuisbedrijf, hoef je je hier geen zorgen over te maken. Zij beschikken over al het materiaal om de verhuizing vlot te laten verlopen.
 6. Opslag voor je spullen: in sommige gevallen kan het wenselijk zijn om tussentijdse opslag te hebben voor je spullen tijdens de verhuizing, bijvoorbeeld op het moment dat je niet direct de nieuwe woning kunt betrekken. Via Oomen Opslag kun je direct heel gemakkelijk een opslagbox huren in Den Haag en omstreken. Zij kunnen, wanneer je dit wenst, een opslagbox voor de deur plaatsen. Je kunt dan direct gemakkelijk alle spullen inladen. 
 7. Plan vooruit voor je andere huisgenoten: als je kinderen en/of huisdieren hebt, moet je ervoor zorgen dat je ze ook goed voorbereidt op de verhuizing. Regel indien nodig opvang voor de kinderen en informeer bij je dierenarts wat je moet doen om je huisdier veilig te verplaatsen.

Het inpakken

 1. Gebruik goede verpakkingsmaterialen: het is belangrijk om de juiste verpakkingsmaterialen te gebruiken om ervoor te zorgen dat je spullen veilig aankomen op hun nieuwe bestemming. Investeer in stevige verhuisdozen, bubbelplastic, inpakpapier, tape en labels. Gebruik zoveel mogelijk identieke dozen om het inpakken en uitpakken eenvoudiger te maken. Als je samenwerkt met een verhuisbedrijf, kun je deze materialen vaak via dit bedrijf bestellen.
 2. Het inpakken van servies: pak servies in met behulp van inpakpapier. Inpakken met kranten kan ook, maar deze laten wel zwarte vlekken achter op het servies. Om te beginnen pak je een stevige verhuisdoos. Op de bodem van de doos legt je vervolgens een laag van luchtige proppen met inpakpapier. Gebruik per glas of bord één vel (60×80) inpakpapier. Hoe groter de vellen inpakpapier zijn, des te makkelijker het inpakken is. Zet borden en glazen rechtop in de verhuisdoos. Als de doos vol is, stop je nog een aantal luchtige proppen inpakpapier overal tussen. Zo kan het glaswerk niet bewegen. 
 3. Sorteer de verhuisdozen: om je verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat je op alle verhuisdozen aangeeft waar deze moeten komen in je nieuwe woning. Doe dit door bijvoorbeeld elke kamer in je nieuwe woning een nummer te geven. Zo weet zowel jij als de verhuizers waar de verhuisdozen geplaatst dienen te worden. Maak de verhuisdozen ook niet te zwaar. Een maximaal gewicht van ongeveer 15 kg werkt het prettigst. Vermeld het op de doos als de inhoud breekbaar is.

Een dag voor de verhuizing

 1. Bij-de-hand-tas inpakken: tijdens de verhuisdag wil je niet op zoek hoeven naar sleutels, belangrijke papieren, toiletspullen of andere zaken die je elke dag gebruikt. Ook je paspoort en bankpas raden wij aan bij de hand te houden tijdens de verhuizing. Houd deze spullen bij je en vervoer deze zelf.
 2. Zorg dat alles ingepakt klaarstaat: op de verhuisdag ben je vaak erg druk met allerlei zaken, en is er geen tijd meer om het inpakken nog af te maken. Zo kunnen de verhuizers direct aan de slag.
 3. Zorg voor voldoende parkeerruimte voor de deur: voor het verhuisbedrijf is het belangrijk dat zij direct voor de deur kunnen parkeren. Dit scheelt een hoop tijd, en dus kosten. Je kunt de parkeerplaatsen vrijhouden door je eigen auto(‘s) hier te parkeren, of door met de buren te overleggen. Wanneer een parkeervergunning of tijdelijke verkeersmaatregel noodzakelijk is, dient deze op tijd te worden aangevraagd bij de gemeente.

De dag van de verhuizing

 1. Neem de tijd om te ontspannen: zorg ervoor dat je af en toe een pauze neemt om te ontspannen. Neem de tijd om uit te rusten, maak een korte wandeling, of ga een kopje koffie drinken. Dit zal je helpen om te ontspannen en je stressniveau te verminderen.

Voor vragen; neem contact met ons op of vraag Oomen Verhuizers naar de mogelijkheden. Je mag rekenen op een passende oplossing om je verhuizing zorgeloos te laten verlopen.

Corrine Juffermans
Heb je vragen of wil je eens sparren?
Op zoek naar een nieuwe woning in het Westland, Den Haag, Rijswijk of Delft?
Bekijk ons woningaanbod
Weten welke woningen er binnenkort te koop komen?
Bekijk binnenkort te koop