Terug

Kennisbank

Hoe wordt de waarde van mijn woning bepaald?

11 april 2023

Hoe wordt de waarde van mijn woning bepaald? | Olsthoorn

Hoe wordt de waarde van mijn woning bepaald?

Overweeg je de stap naar een ander huis, dan komt al snel de vraag: wat is mijn huidige woning waard? Er zijn drie manieren om het antwoord te vinden. We leggen de verschillen aan je uit!

  1. Online tool op onze website: op onze site vind je een handige tool waardoor je de geschatte waarde van je woning direct in je mailbox ontvangt. Ben je nog aan het oriënteren, dan is dit een goede en laagdrempelige start.
  2. Gratis waardebepaling door een van onze makelaars: laat het idee van verhuizen je niet meer los, laat dan een waardebepaling uitvoeren door een van onze makelaars bij je thuis. Een waardebepaling is gratis en vrijblijvend en je krijgt een goed en onderbouwd advies over de waarde van je woning. Dit geeft inzicht in je bestedingsruimte en eventuele overwaarde. 
  3. Taxatie: koop je een huis en ga je een hypotheek aanvragen, of wil je je huidige woning verbouwen en daar je hypotheek voor aanpassen, dan heb je een taxatie nodig. Een waardebepaling is niet voldoende voor de verstrekking of het oversluiten van een hypotheek. De taxatie is een op schrift gestelde verklaring van een gecertificeerde makelaar/taxateur over de waarde van een pand. Het rapport vermeldt de belangrijkste eigenschappen, de omgevingsfactoren en de bronnen die door de taxateur zijn geraadpleegd. Het is een officieel en bindend document en vereist veel meer werk dan een waardebepaling. Daardoor is een taxatie niet gratis.

Benieuwd naar de waarde van je woning?
Ben je benieuwd naar de huidige waarde van je woning of heb je een taxatierapport nodig voor een hypotheekverstrekker, verzekeraar of de Belastingdienst? Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Corrine Juffermans
Heb je vragen of wil je eens sparren?
Gratis en vrijblijvend advies over de waarde van jouw woning?
Vraag een gratis waardebepaling aan
Heb je een taxatie nodig?
Maak een afspraak met een taxateur