Terug

Kennisbank

Wat zijn de voordelen van verduurzamen van mijn woning?

21 april 2023

Wat zijn de voordelen van verduurzamen van mijn woning?

Wat zijn de voordelen van verduurzamen van mijn woning? 

In een tijd waarin de inflatie ervoor zorgt dat de maandlasten flink stijgen, is het fijn om de energierekening te zien dalen. Maar daarnaast maken verduurzamende maatregelen het dagelijks leven comfortabeler. Het is heerlijk om een warme geïsoleerde vloer te hebben, waar kinderen fijn op spelen. En een geïsoleerd dak zorgt voor een comfortabele zolderkamer die gebruikt kan worden als extra slaap- of werkkamer.

Hoeveel kun je besparen op je energierekening?

Hoeveel je exact gaat besparen hangt onder andere af van je energieverbruik, de isolatie van je woning en of je meerdere energiebesparende maatregelen in de woning hebt. Om te weten wat dat in jouw situatie betekent, raden we je aan om de online HuisScan van homeQgo te doen.

Wat doet verduurzaming met de woningwaarde? 

De duurzaamheid van een woning wordt uitgedrukt in een energielabel. Het label loopt van A tot en met G en huizen met een A-label zijn het meest energiezuinig. Voor mensen die op zoek zijn naar een woning, is het energielabel steeds meer van belang. Een hoger energielabel heeft dan ook een positief effect op de woningwaarde en de verkoopprijs. De exacte woningwaarde wordt echter door meer factoren bepaald. 

 

Onze makelaars komen graag gratis en vrijblijvend bij je langs om de waarde van de woning te bepalen en de verduurzaming hierin mee te nemen.

Corrine Juffermans
Wil je je woning opnieuw laten taxeren?
Meer weten over het verduurzamen van je woning?
Alle verduurzamende maatregelen op een rij
Hoe belangrijk is het energielabel?
Lees er alles over