Terug

Kennisbank

Neem ik een aankoopmakelaar mee?

20 maart 2023

Wel of geen aankoopmakelaar | Olsthoorn Makelaars

Neem ik een aankoopmakelaar mee?

Ben jij op zoek naar jouw droomhuis? Grote kans dat een woning kopen niet iets is waar je je dagelijks mee bezig houdt. En alhoewel je de berichten over de woningmarkt kunt volgen op het nieuws, is het van belang om precies te weten hoe de markt zich ontwikkelt in jouw regio. Onze makelaars hebben jarenlange ervaring en volgen de markt op de voet. Bovendien komen er veel bouwkundige, juridische en financiële aspecten bij kijken waar jij wellicht niet in thuis bent, maar onze makelaars wel. Daarom schakelen steeds meer mensen een aankoopmakelaar in. En dat is niet voor niets. Wij zetten graag de voordelen voor je op een rij.

Tijdwinst

Een aankoopmakelaar heeft een uitgebreid netwerk en toegang tot de NVM-database, waardoor hij nieuwe woningen op de markt als eerste ziet.

Deskundige begeleiding

Deze makelaar kent de lokale markt en bijbehorende woningprijzen goed. Met data en tools kan de makelaar de reële waarde van een huis bepalen, waardoor hij ondersteuning biedt bij het bepalen van het juiste bod en de biedingsstrategie.

Bescherming

Een makelaar haalt de emotie uit het proces en houdt het hoofd koel. Zo voorkomt hij dat je uit enthousiasme te veel biedt. Een NVM-aankoopmakelaar is bedreven in onderhandelen en kijkt naar het onderhoud, eventuele gebreken en noodzakelijke reparaties. Zo weet je dat je een verstandige koop doet.

Meer mogelijk dan je denkt?

Een aankoopmakelaar heeft meer expertise en inzicht en adviseert over slimme aanpassingen, zoals een verbouwing of verduurzaming, die de waarde van het huis op den duur kunnen verhogen.

Een aankoopmakelaar als investering

De extra kosten van een aankoopmakelaar kunnen op de lange termijn een waardevolle investering zijn. Vooral als deze makelaar je helpt om een betere deal te krijgen en eventuele problemen te voorkomen. Wil je ook je kansen vergroten en een deskundige makelaar inschakelen? Neem dan contact met ons op.

Corrine Juffermans
Heb je vragen of wil je eens sparren?
Op zoek naar een nieuwe woning in het Westland, Den Haag, Rijswijk of Delft?
Bekijk ons woningaanbod
Overtuigd? Schakel een aankoopmakelaar in!
Aankoopmakelaar inschakelen