Terug

Kennisbank

Huis kopen? NVM-aankoopmakelaar!

16 november 2023

Huis kopen met NVM-Aankoopmakelaar Den Haag, Westland, Rijswijk, Delft.

Als er iets in beweging is, dan is het de woningmarkt wel. In 2022 was het woningaanbod ongekend klein en de hypotheekrente historisch laag. In 2023 zijn er weer nieuwe ontwikkelingen. Een fors gestegen hypotheekrente, duurzame woningen met een goed energielabel die hoger worden gewaardeerd, prijzen die in de lift zitten, en meer overbiedingen op woningen. Hoe vind jij tijdens deze ontwikkelingen op de woningmarkt succesvol een koophuis? Olsthoorn Makelaars legt uit wat een NVM-aankoopmakelaar voor jou kan betekenen om je kans op succes te vergroten.

Woningmarkt is uitdagend

De afgelopen twee jaar was de woningmarkt extreem verhit. Dat sloeg om in het derde kwartaal van 2022 toen de prijzen daalden. Inmiddels herstelt de markt weer. Prijzen trekken aan en kopers gaan weer overbieden op de vraagprijs. Juist in deze veranderde markt maakt professionele ondersteuning het verschil.

Makelaar en NVM-Haaglanden bestuurslid Gert-Jan Olsthoorn: “Voor de woningkoper wordt de markt weer uitdagender. Het aanbod neemt af, er wordt weinig gebouwd en de vraag naar woningen neemt alleen maar toe. In het derde kwartaal dit jaar kon een koper gemiddeld uit 2,6 woningen kiezen. Dat is krap en dit wakkert de concurrentie tussen kopers weer aan. We merken dat kopers vaker weer gaan overbieden op de vraagprijs. Het evenwicht in de markt is daarmee nog ver te zoeken. Daarom is het meer dan ooit belangrijk dat een koper zich goed oriënteert en laat begeleiden bij het kopen van een woning.”

Verantwoord bod

Uiteindelijk bepalen vraag en aanbod de prijs van een product, dat is op de woningmarkt niet anders. Bij het kopen van een huis gaat het om veel geld, dan is het wel zo prettig als een NVM-aankoopmakelaar je begeleidt en ontzorgt tijdens het hele koopproces. Een aankoopmakelaar helpt je tijdens alle stappen van het aankopen van een woning. Daar komt meer bij kijken dan je misschien direct denkt. Je hebt te maken met een onderzoeksplicht, de juridische zaken, het energielabel, mogelijk een bouwkundige keuring en -heel belangrijk- het doen van een verantwoord bod. 

Wat kan een NVM-aankoopmakelaar jou bieden?

  • Veel kennis van de lokale markt en woningprijzen.
  • Ondersteuning bij het bepalen van het juiste bod en de biedingsstrategie.
  • Advies over slimme aanpassingen, zoals een verbouwing of verduurzaming, die de waarde van het huis kunnen verhogen.
  • Kijken naar de bouwkundige staat en kwaliteit van de woning.
  • Alertheid op eventuele juridische haken en ogen in het koopproces.
  • Een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
  • Allerlei tools en een rijke database om goed te weten wat een huis echt waard is.
  • Een koel hoofd dat ervoor zorgt dat je niet te veel betaalt en de beste keuzes maakt.
  • Bij een koop alle complexe documentatie uit handen nemen en zorgen dat alles perfect wordt geregeld.

Goede kans

"We zien dat kopers in deze markt weer gretiger worden. Ze bieden soms meer dan de vraagprijs om een huis echt te kunnen kopen", vertelt Gert-Jan Olsthoorn. “Maar je moet je niet gek laten maken. Daarvoor kun je terugvallen op je aankoopmakelaar. Die haalt de emotie eruit en blijft objectief. Zo maak je een goede én verantwoorde kans op een woning.” Schakel dus een NVM-aankoopmakelaar in om je kansen te vergroten en succesvol de woningmarkt te betreden. De aankoopmakelaars van Olsthoorn Makelaars staan voor je klaar om jou de beste begeleiding te bieden. 

Corrine Juffermans
Heb je vragen of wil je eens sparren?
Schakel een NVM-makelaar in voor de aankoop van je woning!
Aankoopmakelaar
Maak een gratis zoekopdracht aan en ontvang direct het nieuwste aanbod in Den Haag, Rijswijk, Delft en Westland.
Doe een gratis zoekopdracht