Terug

Kennisbank

Zelf bieden of met een aankoopmakelaar?

12 april 2023

Zelf bieden | Olsthoorn Makelaars

Ga je zelf bieden of met een aankoopmakelaar?

Twijfel je of je bij het bieden op een woning de hulp in wilt schakelen van een aankoopmakelaar of dat je zelf gaat bieden? Zeker als het aankomt op bieden op een woning waar je heel enthousiast over bent, kan dat een groot verschil maken. We leggen uit waarom.

Ervaring

Onze aankoopmakelaars hebben jarenlange ervaring in de vastgoedsector. Hierdoor hebben ze veel kennis en ervaring opgebouwd over de markt in deze regio en weten ze hoe ze moeten onderhandelen. 

Rationeel

Een makelaar is minder emotioneel betrokken bij de aankoop van een woning dan jijzelf. Hierdoor kan hij of zij objectiever naar de situatie kijken en heeft minder moeite om een realistische vraagprijs vast te stellen. Daarnaast zijn ze ook beter in staat om de onderhandelingen met een verkoper op een zakelijke en professionele manier te voeren. Wanneer je zelf biedt op een woning zullen de spanning en emoties enorm kunnen zijn.

Kennis van de markt

Onze makelaars kennen de lokale markt en beschikken over alle data om de vraagprijs van de woning te vergelijken met soortgelijke woningen die te koop staan of onlangs verkocht zijn. Daardoor kunnen ze nauwkeurig inschatten wat een realistische prijs is. Ook weten ze welke factoren van invloed zijn op de waarde van een woning en kunnen ze deze kennis gebruiken tijdens de onderhandelingen.

Netwerk

Met een uitgebreid netwerk van contacten in de regio weet je aankoopmakelaar vaak welke woningen er binnenkort op de markt komen en kan hierop inspelen tijdens de onderhandelingen. 

Onderhandelingstechnieken

Er zijn verschillende onderhandelingstechnieken die je kunt inzetten tijdens de onderhandelingen. Onze makelaars weten precies wat werkt in jouw specifieke situatie.

 

Kortom, kun je een objectieve sparringpartner aan je zijde gebruiken? Neem contact met ons op!

Corrine Juffermans
Heb je vragen of wil je eens sparren?
Overtuigd van de voordelen van een aankoopmakelaar?
Aankoopmakelaar inschakelen
Weten welke woningen er binnenkort te koop komen?
Bekijk binnenkort te koop