/ Proces nieuwbouw

Nieuwbouw kopen?

Je wilt een nieuwbouwwoning kopen.

Hoe gaat het nieuwbouwproces in zijn werk?

 

Ben je van plan een nieuwbouwwoning te kopen? Kopen van nieuwbouw gaat er anders aan toe dan het kopen van bestaande bouw. Het belangrijkste verschil: wát je koopt, moet nog worden gebouwd. De meerwaarde van een ervaren nieuwbouwmakelaar komt dan om de hoek kijken en begeleid je stap voor stap door het nieuwbouwproces.

 

Welke stappen doorlopen we in dit nieuwbouwproces? Na het bekijken van het stappenplan en de video's hieronder, ben je goed voorbereid!

Stap 1

Voordat je je oriënteert op de woningmarkt, is het belangrijk om te weten in welke prijsklasse je een woning kunt gaan zoeken. Voorkom teleurstellingen en zorg dat je weet wat je kunt lenen. Olsthoorn Makelaars werkt samen met een aantal verschillende hypotheekadviseurs. Zij geven je graag vrijblijvend een…

Lees meer

Stap 2

Heb je een indicatie van wat jouw toekomstige woning ongeveer mag kosten? Dan is het bepalen van de locatie de volgende stap: de wijk, de buurt, de stad of het dorp van uw keuze. Begrijpelijk dat je ‘valt’ voor de charme van een wijk of een buurt. Dat is…

Lees meer

Stap 3

Soms heb je op één locatie de keuze uit meerdere nieuwbouwprojecten. Gaat het om een groter gebied, dan zijn er vaak meerdere projectontwikkelaars actief. Dan komt het aan op het goed vergelijken van het aanbod. Het eerste waar je vermoedelijk op afgaat, is de architectuur. Maar vergeet ook hier…

Lees meer

Stap 4

Heb je een nieuwbouwproject dat je aanspreekt gevonden? Ongetwijfeld is online al veel informatie te vinden over de nieuwbouw, zoals een situatietekening, plattegronden en meerwerkopties. Is het project nog in voorbereiding? Dan is informatie beperkt beschikbaar tot aan het moment dat de verkoop start. Wil je meer informatie over de…

Lees meer

Stap 5

Vaak zijn er binnen één en hetzelfde project meerdere woningen die aan jouw eisen en wensen voldoen. Misschien wil je graag de extra privacy van een hoekwoning, val je wellicht voor die tussenwoning met een dwarskap. Of is er een andere woning in het rijtje met nét iets extra’s. Olsthoorn…

Lees meer

Stap 6

Indien het nieuwbouwproject nog niet is gestart met de verkoop, dan werkt het als volgt:
Vanaf de start verkoop is het mogelijk om verkoopinformatie online te bekijken via de projectwebsite. Alle belangstellenden hebben dan gemiddeld een week de tijd om zich via de projectwebsite in te schrijven. Daarna worden…

Lees meer

Stap 7

Van harte gefeliciteerd! Je hebt een nieuwbouwwoning toegewezen gekregen. Koop je de woning via Olsthoorn Makelaars? Dan heb je één zorg minder: Wij nemen de tijd om alle zaken die komen kijken bij het kopen van jouw droomwoning met je te bespreken. Dat kan op een van onze drie vestigingen…

Lees meer

Stap 8

Wanneer je overgaat tot het kopen van de woning, dan ga je de koopovereenkomst en de aannemingsovereenkomst ondertekenen. De makelaar licht deze overeenkomsten toe in een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor of digitaal via Teams. Wanneer de overeenkomsten ook door de ondernemer en ontwikkelaar zijn ondertekend, dan kun je…

Lees meer

1

Prijsklasse bepalen

Voordat je je oriënteert op de woningmarkt, is het belangrijk om te weten in welke prijsklasse je een woning kunt gaan zoeken. Voorkom teleurstellingen en zorg dat je weet wat je kunt lenen. Olsthoorn Makelaars werkt samen met een aantal verschillende hypotheekadviseurs. Zij geven je graag vrijblijvend een eerste indicatie van wat voor jouw haalbaar is. Met die informatie is het veel gerichter zoeken. Want je wilt niet alleen leuk wonen, je wilt toch ook andere leuke dingen kunnen blijven doen?

2

Locatie bepalen

Heb je een indicatie van wat jouw toekomstige woning ongeveer mag kosten? Dan is het bepalen van de locatie de volgende stap: de wijk, de buurt, de stad of het dorp van uw keuze. Begrijpelijk dat je ‘valt’ voor de charme van een wijk of een buurt. Dat is immers wat je het eerste ziet. Maar vergeet ook de praktische kant niet. Hoe staat de buurt bekend? Zijn er winkels in de buurt? Kan ik ’s morgens met de auto eenvoudig de wijk uit en ’s avonds ook mijn huis weer bereiken? Hoe zit het met parkeerruimte? Gratis of betaald? En als je kinderen hebt: hoe ver is de afstand naar scholen, speelpleintjes en sportvelden? Tip: maak een checklist van wat je belangrijk vindt en houdt daar vooral aan vast. Ga vooral ook ter plaatse kijken hoe je de locatie ervaart.

3

Nieuwbouwproject kiezen

Soms heb je op één locatie de keuze uit meerdere nieuwbouwprojecten. Gaat het om een groter gebied, dan zijn er vaak meerdere projectontwikkelaars actief. Dan komt het aan op het goed vergelijken van het aanbod. Het eerste waar je vermoedelijk op afgaat, is de architectuur. Maar vergeet ook hier de praktische zaken niet. Heeft dit project wel een gunstige ligging op deze locatie? Heb je genoeg (slaap)kamers voor nu en voor later? Kun je eventueel de indeling aanpassen of meerwerkopties kiezen? Hoe zit het met energieverbruik? Is de tuin wel gunstig gelegen als je van zon houdt? Kun je dichtbij de auto kwijt? Deze en andere vragen sturen je al snel in de richting van jouw ideale woning.

4

Informatie opvragen

Heb je een nieuwbouwproject dat je aanspreekt gevonden? Ongetwijfeld is online al veel informatie te vinden over de nieuwbouw, zoals een situatietekening, plattegronden en meerwerkopties. Is het project nog in voorbereiding? Dan is informatie beperkt beschikbaar tot aan het moment dat de verkoop start. Wil je meer informatie over de nieuwbouwwoningen die wij verkopen? Neem dan contact met ons op!  Als gespecialiseerde nieuwbouwmakelaar werken wij voor veel projectontwikkelaars. Wij zijn daardoor goed bekend met alle zaken die komen kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning en bespreken dit graag met u.

5

Het type woning kiezen

Vaak zijn er binnen één en hetzelfde project meerdere woningen die aan jouw eisen en wensen voldoen. Misschien wil je graag de extra privacy van een hoekwoning, val je wellicht voor die tussenwoning met een dwarskap. Of is er een andere woning in het rijtje met nét iets extra’s. Olsthoorn Makelaars heeft diverse projecten in verkoop, neem gerust eens een kijkje welke projecten en woningtypes bij ons te koop zijn!

6

Een optie op een nieuwbouwwoning

Indien het nieuwbouwproject nog niet is gestart met de verkoop, dan werkt het als volgt:
Vanaf de start verkoop is het mogelijk om verkoopinformatie online te bekijken via de projectwebsite. Alle belangstellenden hebben dan gemiddeld een week de tijd om zich via de projectwebsite in te schrijven. Daarna worden de woningen toegewezen door de projectontwikkelaar. De kandidaten die een woning toegewezen hebben gekregen, worden telefonisch op de hoogte gebracht. De overige kandidaten komen op een reservelijst en worden vaak per e-mail daarvan op de hoogte gesteld.

Indien het nieuwbouwproject al in verkoop is en er zijn nog woningen beschikbaar, dan gaat het als volgt:
Door het invullen van een inschrijfformulier via de projectwebsite kun je aangeven voor welk bouwnummer je belangstelling hebt. Indien de woning beschikbaar is, dan neemt de makelaar zo spoedig mogelijk contact met je op en wordt er een afspraak ingepland voor een eerste gesprek. Je kan natuurlijk altijd telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen over de actuele beschikbaarheid van een woning.

7

Het verkoopgesprek

Van harte gefeliciteerd! Je hebt een nieuwbouwwoning toegewezen gekregen. Koop je de woning via Olsthoorn Makelaars? Dan heb je één zorg minder: Wij nemen de tijd om alle zaken die komen kijken bij het kopen van jouw droomwoning met je te bespreken. Dat kan op een van onze drie vestigingen of digitaal via Teams. Wij beantwoorden jouw vragen of nemen contact op met de projectontwikkelaar of de aannemer als we hier niet direct een antwoord op hebben. Wij willen dat je morgen, maar ook over tien jaar nog blij bent met de keuze die je heeft gemaakt.

8

De overeenkomst ondertekenen

Wanneer je overgaat tot het kopen van de woning, dan ga je de koopovereenkomst en de aannemingsovereenkomst ondertekenen. De makelaar licht deze overeenkomsten toe in een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor of digitaal via Teams. Wanneer de overeenkomsten ook door de ondernemer en ontwikkelaar zijn ondertekend, dan kun je jouw hypotheek definitief gaan regelen.

De originele overeenkomsten worden naar de notaris verstuurd. Zodra de notaris groen licht heeft gekregen van de ontwikkelaar en hij van jouw hypotheekverstrekker de benodigde stukken voor het opmaken van de hypotheekakte heeft ontvangen, zal de notaris een afspraak met jou maken voor het tekenen van de akte van levering en de hypotheekakte. Na ondertekening bij de notaris ben je officieel eigenaar van de grond en de te bouwen woning!

Toe aan een volgende stap qua wonen?

Wellicht is een nieuwbouwwoning precies wat je zoekt.

In deze video leggen wij uit hoe het proces rondom de betaling van een nieuwbouwwoning verloopt. Hoe verloopt de koopsom in termijnen en de vrij-op-naam kosten die erbij komen kijken?

Uitgelicht: betaling van een nieuwbouwwoning

Nieuwbouw kopen?

Benieuwd welke nieuwbouwprojecten er binnenkort starten?

Achter de schermen worden de nieuwbouwwoningen in de verschillende projecten in Den Haag, Rijswijk, Delft en het Westland nog de puntjes op de i gezet. Voor het ene nieuwbouwproject duurt het nog even voordat het moment van inschrijven op een van de woningen van jouw dromen mogelijk is en bij een ander project is dat misschien wel volgende week.

Bekijk het overzicht van nieuwbouwprojecten in voorbereiding hieronder en meld je direct aan voor de Olsthoorn Nieuwbouw Nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte wanneer de verkoop start!

Ben je op zoek naar een nieuwbouwwoning in Den Haag, Rijswijk, Delft of het Westland?

Appartementen Kerklaan 65-67-69

In voorbereiding

Bekijk project
geen
Maestro

In verkoop

Bekijk project
Noorderduin fase 1

In verkoop

Bekijk project