Terug

Kennisbank

Wel of geen verkoopmakelaar inschakelen?

24 maart 2023

Verkoopmakelaar inschakelen | Olsthoorn Makelaars

De voordelen van een verkoopmakelaar inschakelen

Als je je huis gaat verkopen, overweeg je misschien om dit zelf te doen, en wil je geen verkoopmakelaar inschakelen. Je wilt bijvoorbeeld kosten besparen, je hebt de markt in kaart gebracht door zelf de prijzen van vergelijkbare woningen in de gaten te houden op Funda en je vindt het prettig om zelf de touwtjes in handen te houden. En wie kan er nu beter aan kijkers vertellen hoe fijn het is om hier te wonen dan jijzelf?

Het heeft ook duidelijke voordelen om een verkoopmakelaar aan je zij te hebben. Het verkoopproces kan namelijk meer tijd kosten dan je in eerste instantie denkt, er zijn juridische en financiële aspecten waar je misschien zelf niet volledig bekend mee bent. En het samenwerken met een professionele makelaar kan resulteren in een hogere verkoopprijs en een verkoopproces zonder zorgen. Hoe dat kan? We leggen het graag aan je uit.

Ervaring en expertise

Door jarenlange ervaring en het continu volgen van de woningmarkt, weet een makelaar precies wat een passende strategie is bij de verkoop van jouw huis. Bovendien heeft je makelaar een waardevol netwerk. Olsthoorn Makelaars heeft bijvoorbeeld drie vestigingen in de regio; grote kans dus dat wij de toekomstige koper van jouw huis al kennen!

Prijsonderhandelingen

Met een grondige en betrouwbare analyse van data en kennis van de markt kan een makelaar een realistische verkoopprijs vaststellen. Ook het onderhandelen over prijzen is een expertise van de makelaar, waardoor je de best mogelijke prijs voor je huis kunt krijgen. Bovendien heb je via een van onze makelaars de mogelijkheid om je woning eerst te vermelden op de ‘Binnenkort-te-koop-pagina’, waardoor serieus geïnteresseerden al de mogelijkheid hebben om te bezichtigen en te bieden, nog voordat de woning op Funda staat.

Woningpresentatie

Wanneer je een verkoopmakelaar inschakelt, maak je direct gebruik van andere voordelen. Onze eigen fotograaf en stylist maken een presentatie van je woning die de verkoopkansen maximaliseert. De styliste laat alle ruimtes optimaal tot hun recht komen en de fotograaf maakt vervolgens hoogwaardige foto’s die potentiële kopers aantrekken. Bovendien hebben zij de juiste apparatuur en expertise in huis om de beste aspecten van je huis weer te geven. Bij Olsthoorn Makelaars wordt deze presentatie niet alleen digitaal weergegeven, maar krijgt je woning ook een eigen, luxe magazine.

Marketing

Je makelaar adviseert je over manieren om je woning te promoten zodat het maximale aantal mensen geïnteresseerd raakt. Olsthoorn Makelaars heeft bijvoorbeeld een eigen marketingafdeling die weet welke kanalen het meest effectief zijn om potentiële kopers te bereiken, zowel online als offline. We zijn zeer actief op social media en met ruim 7.600 volgers hebben we een enorm bereik.

Tijdsbesparing

Het verkopen van een huis kan een zeer tijdrovend proces zijn. Een verkoopmakelaar heeft een professionele binnendienst achter zich, om de verkoop en alle bijbehorende afspraken van A tot Z te regelen. Hierdoor kun jij je op andere zaken concentreren. 

Juridische kwesties

Een verkoopmakelaar kent de wetten en regels met betrekking tot de verkoop van onroerend goed en kan je helpen bij het oplossen van eventuele geschillen. Ook zorgt de makelaar voor het opstellen van juridisch bindende documenten en het afhandelen van de transactie bij de notaris.

 

Het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn over het verkoopproces en de nodige stappen die hierbij komen kijken. Welke keuze je uiteindelijk ook maakt, daar helpen we je graag bij in een vrijblijvend en gratis gesprek!

Corrine Juffermans
Heb je vragen of wil je eens sparren?
Ontdek hoe ons verkoopproces in zijn werk gaat
Deze stappen zetten we samen
Overtuigd van de voordelen van een verkoopmakelaar?
Verkoopmakelaar inschakelen