Terug

Post

Interview: nieuwbouwkopers aan het woord over Waelse Weelde

25 augustus 2022

Waelse Weelde is een schitterend nieuwbouwproject in de Waelpolder, bij 's-Gravenzande. Hier, vlakbij het strand, komen 69 prachtige woningen in jaren ’30 stijl, maar met het comfort en de duurzame eigenschappen van nu.  Met eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen is er voor ieder wat wils. Zo ook voor Mario en Marisa, die de trotse toekomstige bewoners zijn van een twee-onder-één-kapwoning type IJsvogel. Ze vertellen je graag wat hen zo aantrok in dit Westlandse nieuwbouwplan.

1. Waren jullie specifiek op zoek naar een woning in het Westland?

Jazeker! We werken allebei in het Westland en wilden graag op de fiets naar ons werk kunnen blijven gaan. We zijn hier allebei opgegroeid en gaan ook graag naar het strand dus daar wilden we ook niet te ver vandaan wonen. Onze familie en veel van onze vrienden wonen hier en onze zonen hebben ook hun sport, school en vriendjes in de buurt.

2. Wat trok jullie zo aan in de locatie van Waelse Weelde?

De locatie trok ons heel erg aan doordat het net onder ‘s-Gravenzande valt, maar je ook zo in Naaldwijk bent, waar wij nu wonen. Wij vinden het heel fijn dat de jongens op hun eigen school en bij hun sportvereniging kunnen blijven. Verder vinden we de locatie uniek gelegen tussen de twee dorpskernen in, dicht bij het bos en ook het strand is goed bereikbaar. Er zijn veel groenstroken en de woning die wij hebben ligt ook nog eens heel mooi aan doorgaand vaarwater, met uitzicht op een brede groenstrook.

3. Was het een bewuste keuze om op zoek te gaan naar een nieuwbouwwoning?

Wij waren niet specifiek op zoek naar nieuwbouw, maar we wilden OF gaan voor nieuwbouw, OF voor een heel oud huis dat we helemaal moesten strippen en dan laten verbouwen. We zochten echt naar een huis waarin we al onze woonwensen uit konden laten komen. Met nieuwbouw is dat heel fijn. Het voldoet aan alle eisen van nu, dus daar hoeven we verder niet over na te denken.

4. Aan welke voorwaarden moest jullie nieuwe woning voldoen?

We wilden vooral heel graag een grotere tuin. De woning en de locatie waar we nu wonen, vinden we ook nog heel leuk maar een grotere tuin was wel al heel lang een grote wens. Maar ook weer niet te groot zodat we de hele week in de tuin bezig zijn. Ik sport zelf graag en zei wel vaak: "Ik ga liever sporten dan onkruid weg halen!" Dus de tuin die we nu krijgen, die ook nog eens heel mooi aan het water ligt, daar zijn we heel blij mee. Net als met de indeling van het huis; een aparte keuken en woonkamer die - als je de deuren open zet - toch met elkaar in verbinding staan, maar met de deuren dicht heb je twee aparte ruimtes. We vinden het ook heel fijn dat de woning gelijk voldoet aan alle nieuwe voorwaarden voor duurzaam wonen. Over alles is goed nagedacht, en daarmee zijn we klaar voor de toekomst!

Ben je na het lezen van dit interview enthousiast geworden over het project Waelse Weelde, en heb je interesse in zo'n mooie nieuwbouwwoning? Goed nieuws! Het project is nu in vrije verkoop en er zijn nog enkele bouwnummers beschikbaar. Neem contact op met onze nieuwbouwspecialisten, ze vertellen je graag alles over de mogelijkheden!