Terug

Post

Waarom een aankoopmakelaar?

30 juni 2020

Waarom een aankoopmakelaar?

Een woning gezien waar u heel enthousiast over bent? De kans is groot dat u niet de enige bent. Dan kan dit leiden tot een bepaalde druk: de concurrentie is immers groot, en er is maar één uiteindelijke koper. Een aankoopmakelaar kan een belangrijke rol spelen in dit proces.  

De vraag naar woningen is momenteel veel groter dan het aanbod. Een woning die nieuw in verkoop is, wordt in veel gevallen bezichtigd door een groot aantal geïnteresseerden. En diegenen die een afspraak maken in de woning, hebben vaak eerst al virtueel bezichtigd en zijn dan ook serieus geïnteresseerd. Bent u één van hen? Dan kan het moeilijk zijn om het hoofd koel te houden. Met het risico dat u teveel betaalt, of dat u een woning koopt die achteraf toch niet zo goed blijkt te passen als u had verwacht.

Makelaar als adviseur
Ferry Rodenburg, Register Makelaar Taxateur bij Olsthoorn Makelaars, begeleidt regelmatig kopers bij de aankoop van hun woning: "Mijn advies aan kopers is: bewaak je eigen grenzen. Kijk goed naar je eigen mogelijkheden, kijk naar wat je de woning waard vindt, en spiegel dat aan de vraagprijs. Een vraagprijs zegt niet per definitie iets over de woning. Het gaat er vooral om of de woning bij je past. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Waar de nadruk vroeger meer lag op het actief helpen zoeken, ben ik nu vooral de adviseur voor de klant. Is de vraagprijs reëel? Voldoet het huis wel aan alle eisen en wensen? Hoe is de bouwkundige staat? En hoe gaat de wijk zich ontwikkelen? Als aankoopmakelaar ben je echt de betrouwbare second opinion voor een klant, door met een objectieve en deskundige blik mee te kijken."

Bod uitbrengen?
Een aankoopmakelaar helpt u dus om een verstandige keuze te maken. En is dit 'm? Uw droomwoning? Dan geeft de aankoopmakelaar u bovendien een flinke voorsprong bij de eindsprint. Door u een passende strategie te adviseren bij het uitbrengen van een bod en namens u te onderhandelen op het scherpst van de snede.

Heeft u een woning op het oog die u heel graag wilt hebben, en herkent u zich in bovenstaande? Of kunt u advies gebruiken bij het bepalen van een openingsbod? Neem contact met ons op!