Terug

Post

Nieuw huis op ’t oog? Vergelijk de energielasten met die van je huidige woning!

07 maart 2023

Naast de locatie, grootte en indeling van een huis, zijn de energiekosten ook van belang. Heb je een leuk huis of een aantrekkelijke nieuwbouwwoning gezien? Met de Energiecalculator, een handige tool op onze site, krijg je direct inzicht in de bijbehorende maandlasten voor gas, water en elektriciteit. Handig! Want je ziet ook gelijk hoeveel je bij dit huis kunt besparen op je energierekening ten opzichte van je huidige woning.

De Energiecalculator is ontwikkeld om jou als woningzoeker een duidelijk inzicht te geven in de energiekosten van ons woningaanbod. Door het invullen van enkele gegevens, zoals het aantal bewoners en het gemiddelde energieverbruik, wordt er een schatting gemaakt van de maandelijkse energielasten voor de betreffende woning. Hierbij wordt rekening gehouden met het energielabel van de woning en eventuele energiebesparende maatregelen die zijn genomen.

Hoe werkt het - bestaande bouw?

Om de Energiecalculator te openen, klik je op het calculator-icoon bij de woningen in ons aanbod om de mogelijkheden te verkennen. Je kunt ook gelijk berekenen of je dit huis kunt betalen en welke maandlasten je kunt verwachten. Handig!

Nieuwbouw

Niet alleen voor bestaande woningen is de Energiecalculator handig, ook bij nieuwbouwprojecten kun je per bouwnummer berekenen hoeveel je maandelijks kwijt bent aan energiekosten. Zeker bij zo’n duurzame nieuwbouwwoning zie je direct hoeveel dit scheelt op je energierekening.

Hoe werkt het - nieuwbouw?

Via de pagina nieuwbouwprojecten selecteer je het project van je keuze. Vervolgens klik je op woningtypes. Klik op het bouwnummer van je voorkeur, en ook hier zie je het calculator-icoon waarmee je de bijbehorende energielasten in kaart brengt.

Ga je binnenkort op zoek naar een nieuwe woning? Vergeet dan niet om de Energiecalculator te gebruiken en maak een weloverwogen keuze. Kunnen we je helpen? We staan voor je klaar.