Terug

Post

Aan het woord: Sammi en Julian kochten een woning in Waelse Weelde

04 oktober 2022

Waelse Weelde is een schitterend nieuwbouwproject in de Waelpolder, bij 's-Gravenzande. Hier woon je vlakbij het strand, in een duurzame woning. De 69 woningen in Waelse Weelde zijn sowieso gasloos maar ook zeer energiezuinig – Bijna Energie Neutraal Gebouwd (BENG). Het grote aantal zonnepanelen op de daken in combinatie met de hoge isolatie maakt dat de woningen in Waelse Weelde klaar zijn voor de toekomst. Ze zijn onderhoudsarm en er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan. Sammi en Julian kochten een prachtige 2-onder-1-kapwoning in het project en ze vertellen je graag wat hen zo aantrok in dit Westlandse nieuwbouwplan.

1. Waren jullie specifiek op zoek naar een woning in het Westland? 

Sammi: "Ja en nee! Ik kom zelf uit ’s-Gravenzande en wilde graag in de buurt blijven wonen. Mijn vriend is geen Westlander en hij keek ook naar woningen in omliggende gemeenten. Uiteindelijk is het 's-Gravenzande geworden, omdat Waelse Weelde daar in verkoop kwam. Nu mag Julian zich vanaf 2024 ook een echte Westlander noemen."

2. Wat trok jullie zo aan in de locatie van Waelse Weelde? 

"De locatie van de wijk spreekt ons aan, doordat de ligging erg centraal is. Je kunt zo op de fiets naar het centrum van Naaldwijk en ’s-Gravenzande maar ook de uitvalswegen naar Den Haag, Delft en de A20 zijn goed te bereiken. Daarnaast is het strand en het Staelduinse bos of Prinsenbos op ongeveer 10 minuten fietsafstand. Zo zit je eigenlijk overal dichtbij en kun je zelf kiezen of je de drukte opzoekt of een strandwandeling gaat maken."

3. Waren jullie specifiek op zoek naar een nieuwbouwwoning, en zo ja waarom? 

"Wij waren niet specifiek op zoek naar een nieuwbouwwoning omdat er voor de Waelse Weelde, niet veel nieuwbouwprojecten in verkoop waren in en rond ’s-Gravenzande. We hielden eigenlijk alle opties open en keken wat er in verkoop kwam. Wel hadden wij stiekem ook dezelfde typische wens van het programma 'Kopen Zonder Kijken': een jaren ’30 woning. Maar net zoals in het programma, zijn deze woningen ook in het Westland schaars. Toen dit project werd aangekondigd zijn we bij de informatieavond geweest en hebben we ons vervolgens ingeschreven. Dus nu hebben we een nieuwbouwwoning gekocht mét toch die jaren '30 uitstraling!"

4. Aan welke voorwaarden moest jullie nieuwe woning voldoen? 

"Onze belangrijkste eisen voor een woning waren een centrale ligging en een groene en gezellige omgeving. Dat is goed gelukt! Verder vinden we het belangrijk dat het huis veel lichtinval heeft en een fijne tuin zodat we bijvoorbeeld gezellig met vrienden in de tuin kunnen borrelen in de zomer. De tuin van ons nieuwe huis ligt op het noorden, maar doordat de tuin vrij diep is, kunnen we altijd wel in de zon zitten.  Wij zijn in ieder geval erg blij met ons huis in Waelse Weelde en kijken uit naar de nieuwe buurt!"

Ook interesse in een woning in Waelse Weelde? Er zijn nog enkele bouwnummers beschikbaar! Onze nieuwbouwspecialisten helpen je graag verder.