Terug

Post

Kies je voor nieuwbouw of een bestaande woning?

23 november 2020

Kies je voor nieuwbouw of een bestaande woning?

Makelaars Monique Strik en Marjolein Derksen gaan in gesprek over de verschillen tussen het kopen van nieuwbouw en het kopen van bestaande bouw. Dit gaat er heel anders aan toe. Het belangrijkste verschil: wát je koopt, moet nog worden gebouwd. 

 “Fijn aan nieuwbouw, is dat je zelf veel invloed hebt op de indeling en de afwerking. Alles is naar jouw smaak en jij bent de eerste gebruiker,” zegt Marjolein. “Maar alles wat je koopt kun je alleen nog maar zien op een tekening. Sommige mensen vinden dat lastig. Wij helpen ze dan door de mogelijkheden van alle ruimtes inzichtelijk te maken.” 

“Dat is inderdaad wel anders als ik met kijkers een woning ga bekijken,” vertelt Monique. “Een bestaande woning stap je binnen, en dan heb je er direct een gevoel bij. Je stelt je voor hoe het is als jij er zou wonen en wat je aan wilt passen. Je ziet ook gelijk hoe de zon de tuin in schijntwaar je de auto kunt parkeren en wie de buren zijn.

Marjolein herkent dit: “Je woonomgeving is dan al af. In een nieuwbouwwijk zijn alle bewoners nieuw. Al zie ik vaak dat er snel een groot saamhorigheidsgevoel ontstaat, met initiatieven als buurtbarbecues om elkaar beter te leren kennen. 

“Daar staat tegenover dat je wel wat geduld moet hebben,” zegt Monique. “Tussen het kopen en verhuizen naar een nieuwbouwwoning zit vaak een lange periode. Bij een bestaande woning kun je meestal sneller verhuizen.” “Precies!” beaamt Marjolein. “En heb je geen haast en wil je je droomhuis vanaf de bouwtekening opgebouwd zien worden? Ga dan eens in gesprek met mij of één van mijn nieuwbouwcollega's.”