Terug

Post

Hypotheek aanvragen? Houd rekening met langere doorlooptijd.

30 juni 2020

Hypotheek aanvragen? Houd rekening met langere doorlooptijd.

Een leuke woning op het oog? Houd er rekening mee dat het langer kan duren voordat de hypotheek rond is. Het is namelijk erg druk bij hypotheekadviseurs en geldverstrekkers. Een langere doorlooptijd komt nu dan ook regelmatig voor. Hoe dat komt, leggen we hier aan u uit.

Aanvullende vragen
Voor degenen die inkomensverlies of inkomensonzekerheid hebben als gevolg van de coronacrisis, kan het lastiger worden om een hypotheek af te sluiten. Vooral ondernemers hebben hier last van, wegens inkomensderving, maar ook voor specifieke loondienst sectoren waar ontslagen zijn gevallen, of dreigen te gaan vallen, is het van belang de risico's te analyseren. Heeft u een tijdelijk contract? Dan wordt er door hypotheekverstrekkers nu standaard een werkgeversverklaring geëist. Een aantal geldverstrekkers vraagt ook of de werkgever inkomenssteun heeft aangevraagd. In dat geval, gaat de hypotheek soms niet door. Ook niet bij een vast contract.

Veel aanvragen voor oversluiten
Het is niet alleen druk met mensen die verhuizen, maar ook door oversluiters. Dat zijn mensen die geen nieuwe woning gekocht hebben, maar wel een nieuwe hypotheek willen afsluiten om te kunnen profiteren van de nog altijd lage rente.

Digitalisering
De coronacrisis heeft geleid tot een versnelling van de digitale mogelijkheden. Een adviesgesprek, acceptatie van de offerte en identificatie; het kan allemaal digitaal en op afstand. Wellicht dat het hypotheekproces hierdoor blijvend zal veranderen.

Advies?
Olsthoorn Makelaar werkt nauw samen met de Rabobank. Heeft u vragen of kunt u advies gebruiken op het gebied van hypotheken? Dan kunt u contact opnemen met:

Rabobank - Regio Den Haag: 070 371 88 88
Rabobank - Regio Westland: 0174 215 215