Terug

Post

De eerste vijftig duurzame woningen in De Velden 11 november in verkoop

06 december 2021

DE EERSTE 50 DUURZAME WONINGEN IN DE VELDEN 11 NOVEMBER ONLINE IN VERKOOP

De verkoop van de eerste 50 woningen in De Velden is gestart; het nieuwe deelgebied in Proeftuin Erasmusveld. Wie de stap wil maken naar een gloednieuwe, ruime energiezuinige gezinswoning: op 11 november gaat de verkoop online van start! Vanaf dat moment is alle verkoopinformatie, waaronder de koopsommen per bouwnummer, situatietekening en technische tekeningen, beschikbaar op de projectwebsite. Heb je interesse? Maak dan alvast een Mijn Eigen Huis-account aan, dan ben je goed voorbereid als de verkoop begint.

De woningen: ruim en van alle gemakken voorzien

De woningen in de eerste fase hebben 3 volledige woonlagen en variëren in grootte van circa 133 tot 158 m². De woningen hebben allemaal 4 slaapkamers en worden compleet opgeleverd inclusief bodemwarmtepomp, badkamer en twee toiletruimtes inclusief sanitair en tegelwerk, ingedeelde tweede etage met slaapkamer, bergruimte en werkkamer. De koopsomindicaties zijn vanaf circa € 480.000,- v.o.n.

De woningen liggen in intieme hofjes die zorgen voor ontmoeting, veilige speelplekken voor kinderen en gezonde buitenruimten. De overgang van openbare ruimte naar privé is zo ontworpen dat het niet strak gekaderd is. Daardoor is het ruimtelijk, groen en voelt het vrij en prettig. Samen met de buren ben je deelgenoot van de natuur. Hier ben en leef je met elkaar. De woningen in De Velden hebben een eigen privé-terras aan de voorzijde van de woning, dat natuurlijk overloopt in het gemeenschappelijke binnenhof. De groene openbare ruimten in de wijk en de binnenhoven worden ingericht. Alle woningen hebben aan de achterzijde van de woning een privé tuin of terras (woningen die aan het water liggen). De afmetingen van de buitenruimten zijn terug te vinden onder de kenmerken van de woning, vanaf het moment van start verkoop.

Kijk voor meer informatie over de woningtypes op de projectwebsite of onze website.

Duurzaamheid: De Velden loopt voorop
Alle huizen in De Velden krijgen naast een bodemwarmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen voor het opwekken van duurzame energie. Ook vind je op iedere woning een sedumdak, tegen opwarming door de zon en als buffer voor regenwater. In de privé tuin wordt standaard een bergkast tegen de gevel geplaatst voor tuingerei en kleine meubels. De grotere (fietsen)bergingen worden ook voorzien van sedumdaken. Een deel van de gevels wordt voorzien van NEOLIFE houtcomposiet. NEOLIFE gevels bestaan uit de meest natuurlijke houtcomposiet ter wereld. Alle huizen zijn vanzelfsprekend gasloos en optimaal geïsoleerd. Daardoor is het binnenklimaat van de woningen heel gezond. Centraal in het plan komt een natuurpromenade met biodiversiteit, voorzien van wadi’s (i.p.v. riool) voor natuurlijke wateropvang. In De Velden woon je duurzaam op elk mogelijk niveau. Meer informatie over duurzaamheid in De Velden lees je hier.

Vijf kindvriendelijke groene woonhofjes en parkeren aan de rand van de wijk
In Proeftuin Erasmusveld is het ideaal wonen voor kinderen, de wijk heeft een aantal natuurlijke speelplekken en de auto is te gast in het gebied. Hierdoor wordt een veilige, rustige wijk gecreëerd voor bewoners en bezoekers. Laden en lossen van bijvoorbeeld boodschappen kan voor de deur. De hulpdiensten kunnen alle woningen bereiken. De parkeerplaatsen voor de bewoners in De Velden worden gerealiseerd langs de Leyweg en op drie gecentreerde parkeerplekken in de wijk. Hierdoor blijft de groene kern van de woonvelden behouden.

In totaal worden in De Velden in verschillende verkoopfases 125 energiezuinige gezinswoningen gebouwd, gelegen in een oase van groen. Het deelgebied wordt namelijk doorkruist door een prachtige natuurpromenade die aansluit op het Haagse ecologische lint.

Interesse in dit project? Maak dan alvast een Mijn Eigen Huis-account aan projectwebsite !