Terug

Post

Stap 1: Hoe vergroot u de kans op een huis? Bepaal uw budget!

26 november 2021

Stappenplan: Bepaal uw budget

Op zoek naar een huis? Dan kent u vast de verhalen van mensen die steeds weer achter het net vissen. En misschien is ook uw geduld al flink op de proef gesteld. In de media wordt het keer op keer weer bevestigd: het is geen makkelijke tijd voor woningzoekenden. Huizen zijn schaars en duur. Maar laat uw frustratie niet de overhand krijgen; het is echt mogelijk om uw droomhuis te bemachtigen. Gert-Jan Olsthoorn van Olsthoorn Makelaars, vertelt er meer over in deze serie blogs, en geeft een handig stappenplan met daarin 5 tips om de kans op een succesvolle aankoop te vergroten.

Als we het nieuws mogen geloven, lijkt het zinloos om nu op zoek te gaan naar een woning. Zeker voor een starter, of als je een eengezinswoning rond de € 300.000,- zoekt. Hoe zie jij dat?

Het heeft wel degelijk zin, want er is zeker een kans van slagen. Er worden nog altijd enorm veel woningen verkocht, wat betekent dat er ook nog steeds veel blije kopers zijn. Daar kun jij er ook één van zijn, zeker als je goed voorbereid aan de slag gaat.

Een goede voorbereiding is het halve werk dus. Maar waar begin je dan?

Als eerste moet je weten wat je te besteden hebt. Een hypotheekadviseur maakt dit inzichtelijk. Een onderdeel van dit hypotheekgesprek is de eventuele overwaarde van je huidige woning. Doe de gratis waardecheck en ontvang je direct de geschatte waarde in je mailbox. En om echt een goed beeld te krijgen kun je daarna Olsthoorn Makelaars uitnodigen voor een vrijblijvende waardebepaling. Wij komen dan bij je langs om de actuele waarde van de woning te bepalen en alvast te vertellen hoe het verkoopproces eruitziet. Kost niets, je zit nergens aan vast, maar het geeft wel veel duidelijkheid.

Je kunt toch ook gewoon online je maximale hypotheek berekenen?

Ik zie regelmatig dat zoekers een snelle check op internet gedaan hebben, waardoor ze denken te weten wat hun budget is. Maar een persoonlijk adviesgesprek met een hypotheekadviseur kan hele andere resultaten opleveren. Misschien kun je veel meer besteden dan je had gedacht, tegen lagere maandlasten. Dan kun je veel gerichter gaan zoeken, wie weet zelfs in een hogere prijsklasse, wat je kans op een woning ook weer vergroot. Bovendien; als je woningen gaat bezichtigen en je kunt de makelaar vertellen dat je je financiële situatie al helder in beeld hebt, dan weet hij dat je een serieuze kandidaat bent. Als je wilt, kunnen we je in contact brengen met één van de hypotheekadviseurs met wie wij regelmatig samenwerken.

Weet u wat u kunt besteden? Lees dan de volgende blog over tips bij het zoeken naar uw droomwoning!