Terug

Post

Stap 1: Succesvol een huis kopen? Bepaal je budget!

16 oktober 2022

Stappenplan: Bepaal je budget

De stap zetten naar een nieuw thuis kan veel vragen oproepen. Waar begin je en wat moet je allemaal doen? Gert-Jan Olsthoorn van Olsthoorn Makelaars, vertelt je er meer over in deze serie blogs, en geeft je een handig stappenplan met daarin 5 tips om jouw kans op een succesvolle aankoop te vergroten.

Er is nog steeds meer vraag dan aanbod. Heeft het dan wel zin om op huizenjacht te gaan?

Het heeft wel degelijk zin, want er is zeker een kans van slagen. Er worden nog altijd enorm veel woningen verkocht, wat betekent dat er ook nog steeds veel blije kopers zijn. Daar kun jij er ook één van zijn, zeker als je goed voorbereid aan de slag gaat.

Een goede voorbereiding is het halve werk dus. Maar waar begin je dan? Wat is de eerste stap van een huis kopen?

Als eerste moet je weten wat je budget is. Een hypotheekadviseur maakt dit inzichtelijk. Misschien is er wel meer mogelijk dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat de hypotheekmogelijkheden ruimer zijn bij een kluswoning? Een onderdeel van dit hypotheekgesprek is de eventuele overwaarde van je huidige woning. Via ons waarderapport ontvang je direct de geschatte waarde in je mailbox. En om echt een goed beeld te krijgen kun je daarna Olsthoorn Makelaars uitnodigen voor een vrijblijvende waardebepaling. Wij komen dan bij je langs om de actuele waarde van de woning te bepalen en alvast te vertellen hoe het verkoopproces eruitziet. Kost niets, je zit nergens aan vast, maar het geeft wel veel duidelijkheid.

Je kunt toch ook gewoon online je maximale hypotheek berekenen?

Ik zie regelmatig dat zoekers een snelle check op internet gedaan hebben, waardoor ze denken te weten wat hun budget is. Maar een persoonlijk adviesgesprek met een hypotheekadviseur kan hele andere resultaten opleveren. Misschien kun je veel meer besteden dan je had gedacht, tegen lagere maandlasten. Dan kun je veel gerichter gaan zoeken, wie weet zelfs in een hogere prijsklasse, wat je kans op een woning ook weer vergroot. Bovendien; als je woningen gaat bezichtigen en je kunt de makelaar vertellen dat je je financiële situatie al helder in beeld hebt, dan weet hij dat je een serieuze kandidaat bent. Als je wilt, kunnen we je in contact brengen met één van de hypotheekadviseurs met wie wij regelmatig samenwerken.

Weet je exact wat je budget is? Lees dan de volgende blog over tips bij het zoeken naar je droomwoning!