Terug

Post

Stap 2: Succesvol een huis kopen? Weet waar je moet zoeken!

15 oktober 2022

Stappenplan: weet waar je moet zoeken

De stap zetten naar een nieuw thuis kan veel vragen oproepen. Waar begin je en wat moet je allemaal doen? Gert-Jan Olsthoorn van Olsthoorn Makelaars, vertelt je er meer over in deze serie blogs, en geeft je een handig stappenplan met daarin 5 tips om jouw kans op een succesvolle aankoop te vergroten.

Het valt me op dat het soms niet eens meer mogelijk is om woningen te bezichtigen die nog onverkocht op Funda staan. Hoe kan dit?

De meeste mensen beginnen hun zoektocht op Funda. Maar niet iedere woning ‘redt’ het tot Funda. Sommige zijn bijvoorbeeld al verkocht nog voordat ze daar geplaatst worden. Weer andere staan nog wel op Funda, maar zijn onder bod. Dat betekent dat er al een overeenstemming is bereikt, maar de koopovereenkomst is nog niet getekend. Wil je niets missen van het nieuwste woningaanbod, dan is het zaak om ook de websites van de makelaars in de regio in de gaten houden, waar de woningen vaak net eerder op geplaatst worden dan op Funda. Ook vind je hier de woningen die binnenkort te koop komen, maar wel al te bezichtigen zijn. Om urenlange zoeken door alle websites te voorkomen, hebben wij een handige oplossing: maak een gratis zoekopdracht aan. Olsthoorn Makelaars kiest er heel bewust voor dat je niet alleen het nieuwste aanbod van ons kantoor in je mailbox krijgt, maar ook dat van alle andere NVM-makelaars in de regio. Zo weet je zeker dat je niets mist.

Ook als je een aankoopmakelaar in de arm neemt, word je in de meeste gevallen via een zoekopdracht op de hoogte gehouden. Wekt een woning je interesse, dan doe je de eerste bezichtiging zelf. Blijkt de woning alles te hebben wat je zoekt, dan schakel je je aankoopmakelaar in om vervolgstappen te ondernemen.

Zijn er bepaalde wijken of dorpskernen waar je meer kans maakt op een woning?

Wat we vaak zien, is dat mensen in eerste instantie zoeken binnen een klein gebied en dit langzaam maar zeker uitbreiden, doordat er te weinig aanbod is. Of omdat ze er net buiten ook hele leuke woningen tegenkomen. Ga tijdens je zoektocht eens met de auto of fiets de wijken verkennen waar je in eerste instantie nog niet aan had gedacht, maar die vlak bij de locatie liggen waar je zou willen wonen. Zo zien we bijvoorbeeld dat veel mensen die in Wateringse Veld (Den Haag) een huis zochten, uiteindelijk een woning kopen in bijvoorbeeld Wateringen. Als je je zoekgebied verruimt, vergroot je ook de kans op het vinden van je droomhuis.

Is het zoeken gelukt en heb je een leuk huis gevonden? Lees dan de volgende blog vol tips om al tijdens de bezichtiging de kansen te vergroten!