Terug

Post

Stap 2: Hoe vergroot u de kans op een huis? Weet waar u moet zoeken!

26 november 2021

Stappenplan: weet waar u moet zoeken

Op zoek naar een huis? Dan kent u vast de verhalen van mensen die steeds weer achter het net vissen. En misschien is ook uw geduld al flink op de proef gesteld. In de media wordt het keer op keer weer bevestigd: het is geen makkelijke tijd voor woningzoekenden. Huizen zijn schaars en duur. Maar laat uw frustratie niet de overhand krijgen; het is echt mogelijk om uw droomhuis te bemachtigen. Gert-Jan Olsthoorn van Olsthoorn Makelaars, vertelt er meer over in deze serie blogs, en geeft een handig stappenplan met daarin 5 tips om de kans op een succesvolle aankoop te vergroten.

Het valt me op dat het soms niet eens meer mogelijk is om woningen te bezichtigen die nog maar net op Funda staan. Hoe kan dit?

De meeste mensen beginnen hun zoektocht op Funda. Maar niet iedere woning ‘redt’ het tot Funda. Sommige zijn bijvoorbeeld al verkocht nog voordat ze daar geplaatst worden. Wil je niets missen van het nieuwste woningaanbod, dan is het zaak om ook de websites van de makelaars in de regio in de gaten houden, waar de woningen vaak net eerder op geplaatst worden dan op Funda. Ook vind je hier de woningen die binnenkort te koop komen, maar wel al te bezichtigen zijn. Weet waar je moet zoeken!

Om te voorkomen dat je urenlang alle sites af moet struinen, hebben wij een handige oplossing: maak een gratis zoekopdracht aan. Olsthoorn Makelaars kiest er heel bewust voor dat je niet alleen het nieuwste aanbod van ons kantoor in je mailbox krijgt, maar ook dat van alle andere NVM-makelaars in de regio. Zo weet je zeker dat je niets mist.

Ook als je een aankoopmakelaar in de arm neemt, word je in de meeste gevallen via een zoekopdracht op de hoogte gehouden. Wekt een woning je interesse, dan doe je de eerste bezichtiging zelf. Blijkt de woning alles te hebben wat je zoekt, dan schakel je je aankoopmakelaar in om vervolgstappen te ondernemen.

Zijn er bepaalde wijken of dorpskernen waar je meer kans maakt op een woning?

Wat we vaak zien, is dat mensen in eerste instantie met een klein zoekgebied starten en dit langzaam maar zeker uitbreiden, doordat er te weinig aanbod is. Of omdat ze er net buiten ook hele leuke woningen tegenkomen. Ga eens met de auto of fiets de wijken verkennen waar je in eerste instantie nog niet aan had gedacht, maar die vlak bij de locatie liggen waar je zou willen wonen. Zo zien we bijvoorbeeld dat veel mensen die in Wateringse Veld (Den Haag) een huis zochten, uiteindelijk een woning kopen in bijvoorbeeld Wateringen. Als je je zoekgebied verruimt, vergroot je ook de kans op het vinden van je droomhuis.

Leuk huis gevonden? Lees dan de volgende blog vol tips om al tijdens de bezichtiging de kansen te vergroten!