Terug

Post

11 Verhuistips van Olsthoorn Makelaars

Judith Been – Olsthoorn

|

06 juni 2021

Verhuistips

U heeft uw droomhuis gevonden en gaat verhuizen in de regio Den Haag, Rijswijk, Delft, Westland en omstreken? Fantastisch, maar dan gaat het werk pas echt beginnen, u gaat namelijk verhuizen! Verhuizen doet u niet dagelijks, dus dit vraagt om een gestructureerde aanpak. Om goed voorbereid van start te gaan, heeft Olsthoorn Makelaars in samenwerking met Oomen Verhuizers voor u een aantal verhuistips samengesteld om uw verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen. Hieronder vindt u onze verhuistips op een rij, onderverdeeld in de verschillende fasen van uw verhuizing.

De voorbereiding

1. Maak een verhuisplanning
Een verhuizing vraagt om een duidelijk planning om deze zo goed mogelijk te laten verlopen. Zorg ervoor dat u tijdig begint met het maken van een planning. Zoek oude spullen uit en gooi weg of doneer wat weg kan. Deze spullen hoeven dan niet meer verhuisd te worden. Maak voor uzelf een lijst met belangrijke en breekbare spullen. Op deze manier behoudt u voor uzelf het overzicht. Vindt u het moeilijk om voor uzelf een planning te maken en krijgt u al stress bij het idee? Een verhuisbedrijf kan u hierbij helpen.

2. Vraag tijdig een offerte aan voor uw verhuizing
Wanneer u overweegt om met een verhuisbedrijf als Oomen Verhuizers te gaan verhuizen, is het belangrijk dat u tijdig een offerte aanvraagt voor uw verhuizing. Hoe eerder u dit namelijk doet, hoe meer keuze er nog is in verhuisdata. Het beste kunt u ongeveer acht weken van tevoren een offerte aanvragen. Dit zorgt voor rust en vaak heeft het verhuisbedrijf dan nog voldoende plek in de planning. Vraag gemakkelijk een offerte aan bij een erkend verhuisbedrijf met ervaring in de regio Den Haag of Westland en omstreken via deze link. Wanneer u besluit om zelf te gaan verhuizen is het belangrijk om zo vroeg mogelijk afspraken te maken met vrienden en kennissen en tijdig een busje te huren.

3. Verhuiskostenvergoeding aanvragen
Soms komt u in aanmerking voor een verhuisvergoeding wanneer u voor uw werk verhuist of dichterbij uw werk gaat wonen. Niet alle werkgevers geven u een verhuiskostenvergoeding. Informeer daarom naar de mogelijkheden. Als u een vergoeding krijgt van uw werkgever, hoeft u waarschijnlijk niks of maar een klein deel te betalen van uw verhuizing.

4. Vervoer regelen
Bedenk goed van tevoren hoe u uw spullen gaat vervoeren. Wacht hier niet mee tot het laatste moment dit zorgt namelijk voor veel stress. Zorg ervoor dat u grote meubels opmeet zoals een bank, buffetkast en tafel. Bekijk goed of deze door de deuren of ramen kunnen in uw woning. Wanneer u alles heeft opgemeten kunt u een busje of een verhuiswagen huren. Als u uw spullen laat verhuizen door een erkend verhuisbedrijf, hoeft u zich hier uiteraard geen zorgen over te maken. Zij beschikken over al het materiaal om uw verhuizing uitstekend te laten verlopen.

5. Opslag regelen voor uw spullen
In sommige gevallen kan het wenselijk zijn om tussentijdse opslag te hebben voor uw spullen tijdens uw verhuizing. Opslag kan handig zijn op het moment dat de makelaar langs komt om foto’s te maken. U wilt namelijk niet dat het hele huis vol staat. Een opslagruimte voor spullen kan ook uitkomst bieden op het moment dat u niet direct uw nieuwe woning kunt betrekken. Via Oomen Opslag kunt u direct heel gemakkelijk een opslagbox huren in Den Haag en omstreken. Zij kunnen, wanneer u dit wenst, een opslagbox voor uw deur plaatsen. U kunt dan direct gemakkelijk al uw spullen inladen. Wanneer u hierbij geholpen wilt worden kunt u dit ook meteen aangeven bij Oomen Opslag aangeven. Uiteraard zorgt Oomen Opslag ervoor dat uw opslagbox veilig wordt opgeslagen.

Het inpakken

6. Het inpakken van servies
Pak servies in met behulp van inpakpapier. Inpakken met kranten kan ook, maar deze laten wel zwarte vlekken achter op uw servies. Om te beginnen pakt u een stevige verhuisdoos. Op de bodem van de doos legt u vervolgens een laag van luchtige proppen met inpakpapier. Gebruik per glas of bord één vel (60×80) inpakpapier. Hoe groter de vellen inpakpapier zijn, des te makkelijker het inpakken is. Zet borden en glazen rechtop in de verhuisdoos. Als de doos vol is, stopt u nog een aantal luchtige proppen inpakpapier overal tussen. Zo kan het glaswerk niet bewegen. Heeft u zelf geen zin of tijd om dit te doen, is het ook mogelijk om uw spullen in te laten pakken door Oomen Verhuizers.

7. Sorteer de verhuisdozen
Om uw verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat u op alle verhuisdozen aangeeft waar deze moeten komen in uw nieuwe woning. Doe dit door bijvoorbeeld de elke kamer in uw nieuwe woning een nummer te geven. Zo weet zowel u als de verhuizers waar de verhuisdozen geplaatst dienen te worden. Maak de verhuisdozen ook niet te zwaar. Een maximaal gewicht van ongeveer 15 kg werkt het prettigst voor uzelf en voor de verhuizers.

Eén dag voor uw verhuizing

8. Zorg dat alles ingepakt klaarstaat
Zorg dat alle dozen zijn ingepakt op de dag dat u gaat verhuizen. Op de verhuisdag bent u vaak erg druk met allerlei zaken, en is er vaak geen tijd meer om het inpakken nog af te maken. Zo kunnen de verhuizers direct aan de slag.

9. Zorg voor voldoende parkeerruimte voor de deur
Voor het verhuisbedrijf is het belangrijk dat zij direct voor uw deur kunnen parkeren. Dit scheelt een hoop tijd, en dus kosten. U kunt de parkeerplaatsen vrijhouden door uw eigen auto(‘s) hier te parkeren, of door met uw buren te overleggen. Wanneer een parkeervergunning of tijdelijke verkeersmaatregel noodzakelijk is, dient deze op tijd te worden aangevraagd bij de gemeente. Een verhuisbedrijf als Oomen Verhuizers kan u hierover adviseren.

10. Bij-de-hand-tas inpakken
Tijdens de verhuisdag wilt u niet op zoek hoeven naar sleutels, belangrijke papieren, toiletspullen of andere zaken die u elke dag gebruikt. Ook uw paspoort en bankpas raden wij aan bij de hand te houden tijdens de verhuizing. Houd deze spullen bij u en vervoer deze zelf.

Op de verhuisdag

11. Afscheid nemen en de oplevering niet vergeten
Neem op de verhuisdag voor de laatste keer afscheid van uw woning. Maar na het afscheid nemen bent er nog niet. Vergeet namelijk niet op uw oude woning op te leveren. Hiervoor is het aan te raden om u van tevoren te verdiepen in de eisen die hieraan gesteld worden. Deze eisen vindt u terug in lijst van zaken die u ontvangt bij de koopakte.

Voor vragen; neem contact met ons op of vraag Oomen Verhuizers naar de mogelijkheden en zij zullen samen met u tot een passende oplossing komen om uw verhuizing uitstekend te laten verlopen.