Terug

Post

Proeftuin Erasmusveld: kijk en luister mee!

23 maart 2021

Esther en Robbert-Jan vertellen u meer over het bijzondere project Proeftuin Erasmusveld: kijk en luister mee!

Proeftuin Erasmusveld in Den Haag

Hier wordt een duurzame woonbuurt in de stad gerealiseerd, waar de bewoners een echt buitengevoel krijgen. Midden in een ecologische zone, waar aan alles wordt gedacht: zo wordt de openbare ruimte natuurrijk ingericht en kinderen kunnen hier heerlijk buitenspelen. Buren ontmoeten elkaar in de binnentuin, de woonhofjes of de natuurpromenade.

Duurzaamheid staat hier voorop. Energie wordt gewonnen via zonnepanelen. Warmte en koeling komt uit de aardbodem, er zijn serum-daken voor wateropvang, de wijk is autoluw en in het groen is plek voor vogels, vlinders, kikkers en bijen.

Woningen

In de video is te zien dat gebouw Leyhof steeds meer vorm krijgt. Hier worden 108 energiezuinige woningen gerealiseerd, waaronder appartementen en 3-laagse gezinswoningen met een privé terras of tuin. Centraal in het gebouw komt een grote dektuin, die toegankelijk is voor alle bewoners.

Er is nog een aantal terraswoningen en riante terras-appartementen beschikbaar. Binnenkort start de verkoop van een nieuwe fase met circa 125 energiezuinige eengezinswoningen, gelegen in groene woonhofjes.

Meer informatie?

Wordt u hier nu ook enthousiast van? Neem dan contact op met onze nieuwbouwspecialisten. We vertellen er graag meer over!