Terug

Post

Uw huis zelf verkopen?

19 juli 2018

U kent uw huis het best!

U kent uw huis, de buurt, de stad. Tenslotte bent u degene die hier al jaren woont en in de buurt de dagelijkse boodschappen doet. De sportschool bezoekt u met regelmaat, uw kinderen zitten op een school op fietsafstand. En ze volgen muziekles op de plaatselijke muziekschool waar ze met de bus naar toe gaan, omdat u aan het werk bent. Kortom, u bent bekend!

De huidige markt is een echte verkopersmarkt

Via het nieuws volgt u de ontwikkelingen op de woningmarkt. U bent dus goed op de hoogte van het feit dat de huidige markt een verkopersmarkt is. Om u heen hoort u over almaar stijgende verkoopprijzen en potentiële kopers die elkaar overbieden. Goed nieuws voor u!
Op Funda kijkt u regelmatig naar de vraagprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt en hun verkooptijd. U weet al voor welke prijs u uw woning graag zou verkopen. Een model-koopovereenkomst is ook zo gevonden op internet. Dankzij dat zelfde internet heeft u bovendien talloze mogelijkheden om uw woning te presenteren aan potentiële kopers. En op zaterdag heeft u vast wel een uurtje de tijd om bezichtigers rond te leiden. Óf u laat dat avondje sporten schieten – dat heeft u er wel voor over als dit de koper is die meteen verliefd is op uw huis en er de vraagprijs of zelfs nog meer over heeft.

Zelf verkopen, fluitje van een cent?

Waarom zou u dan niet zelf verkopen? Makkelijk toch? Het scheelt u ook nog eens flink in de kosten voor een makelaar. En als u er even niet meer uitkomt zijn er verschillende partijen die u tegen een kleine vergoeding kunnen bijstaan. Want u bent misschien wel lid van Vereniging Eigen Huis of heeft een goede rechtsbijstandverzekering.

Maar wat als…..

Maar kent u uw woning écht? Weet u bijvoorbeeld ook wat er precies in uw leveringsakte, van misschien wel lang geleden, staat? En nog belangrijker: begrijpt u deze juridische taal goed genoeg om zelf te kunnen verkopen? Houdt u het hoofd koel als uw potentiële koper een aankoopmakelaar meeneemt die u onzeker probeert te maken over de onderhoudsstaat van de woning, uw vraagprijs of wat dan ook? Of als een potentiële koper biedt u een prijs die te mooi lijkt om waar te zijn… en dat misschien dus ook wel is?. En wat als u net mondeling een vraagprijs bent overeengekomen met een kandidaat en u krijgt een nog mooier bod? Weet u in al deze gevallen dan hoe u het best kunt handelen?

Misschien toch…

Twijfelt u hierover, dan is het misschien toch een goed idee om een makelaar te overwegen. Eentje die lid is van een brancheorganisatie, zoals Olsthoorn Makelaars lid is van de NVM. Dan weet u dat u te maken heeft met een makelaar die kennis van zaken heeft en zich aan een erecode moet houden.

Volledig ontzorgd

Uw makelaar kan u alles uit handen nemen en u volledig ontzorgen. De makelaar luistert goed naar uw wensen. Door zijn ervaring kan hij met u samen de beste strategie bepalen om uw huis te verkopen. Voor de beste prijs, binnen de gewenste tijd. En in alle hierboven geschetste situaties weet de makelaar wat wel en niet mag.

Vrijblijvende afspraak

Vraagt u zich nu af of u uw huis écht zelf wilt verkopen of toch liever een makelaar inschakelt? Weet dan dat u bij ons altijd terecht kunt voor een vrijblijvende afspraak. De makelaar komt bij u thuis langs om te vertellen wat hij voor u kan betekenen. Samen met u bekijkt hij meteen uw woning. Nadat hij op kantoor alles rustig heeft bekeken en vergeleken geeft hij u dan een te verwachten verkoopwaarde door.
En heeft u er toch alle vertrouwen en zin in zelf uw huis te verkopen... dan wensen wij u uiteraard veel succes toe en een goede verkoop!