Terug

Post

Rianne Dessens: “Ik wilde mijn kennis en ervaring verbreden.”

14 februari 2023

Ruim zes jaar geleden stapte Rianne Dessens – van der Voort binnen bij Olsthoorn Makelaars; ambitieus, nieuwsgierig en zeer gemotiveerd om te blijven leren. Directeur bedrijfsvoering Judith Been – Olsthoorn: “Wij gaven haar graag de kans om haar ambities te verwezenlijken en zijn dan ook ontzettend trots dat zij geslaagd is voor zowel het opleidingstraject Register Makelaar als Register Taxateur.”

Rianne, kun je vertellen over je loopbaan tot nu toe?

“Al in mijn jeugd wist ik dat ik graag als makelaar aan de slag wilde gaan. Het aankopen of verkopen van een woning is zo’n belangrijke stap in een mensenleven en ik vind het mooi om klanten hierin bij te staan. Na het afronden van mijn HBO-studie Vastgoed en Makelaardij heb ik de masteropleiding Vastgoedkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen gevolgd. Na een aantal jaar in het winkelvastgoed te hebben gewerkt, ben ik aan de slag gegaan als makelaar KRMT en Nieuwbouwspecialist bij Olsthoorn Makelaars.”

En wat deed je besluiten om de opleiding tot Register Makelaar Taxateur te starten?

“Ik wilde graag mijn kennis en ervaring verbreden zodat ik nog meer waarde voor de organisatie kon toevoegen. Door deze opleiding te volgen werd ik bovendien breder inzetbaar. Nieuwbouw, aankoop, verkoop en taxaties; juist deze mix sprak mij enorm aan! Gert-Jan Olsthoorn, algemeen directeur, vult aan: “Het geeft ons als directie energie als we zien dat een medewerker zichzelf graag verder wil ontwikkelen. Ik weet nog dat Rianne zei dat ze alles wil weten en kunnen wat een makelaar hoort te doen. Die gedrevenheid krijgt bij ons de ruimte.”

Hoe zag het opleidingstraject eruit?

Rianne: “Nadat ik besloot de opleiding tot Register Makelaar Taxateur te volgen, werd het traject aangepast waardoor je een route moest kiezen: of makelaar, of taxateur. Ik wilde het allebei, dus ik heb het ook allebei gedaan. Ik vond het een leuk maar intensief traject, zeker in combinatie met mijn jonge gezin, maar… het is gelukt! Inmiddels heb ik beide opleidingen afgerond en mag ik mij Register Makelaar en Register Taxateur noemen.” Judith: “En ik vind dat zeker vermeld mag worden dat ze het heeft afgerond met een 9,5 als eindcijfer!” 

Heeft de opleiding je gebracht waar je vooraf op hoopte?

“Jazeker!” vertelt Rianne enthousiast. “Ik vind het leuk om alles te kunnen: makelaar bestaande bouw, nieuwbouw en een mix tussen deze twee. De opleiding Register Makelaar heb ik vorig jaar afgerond en in januari heb ik gehoord dat ik ook de opleiding Register Taxateur heb gehaald. Omdat ik nu ook kan taxeren, kan ik ingezet worden waar het nodig is. Die afwisseling vergroot mijn werkplezier. Bij het taxeren kijk je kritischer naar een woning, heb je meer oog voor details en is er meer aandacht voor o.a. bouwkundige aspecten. Ter afronding van mijn opleiding Register Taxateur moest ik meelopen met een ervaren woningtaxateur. Gert-Jan Olsthoorn heeft om deze reden speciaal zijn “meesterpapieren” gehaald. Dit heeft gezorgd voor een groot referentiekader, waardoor ik klanten nu nog beter kan adviseren en kan helpen. Ik ben ontzettend dankbaar en blij met de kans die ik bij Olsthoorn Makelaars gekregen heb.”

Judith en Gert-Jan, hoe zien jullie de ontwikkeling die Rianne heeft doorgemaakt?

“Rianne had al veel kennis in huis, maar is nu nóg breder inzetbaar.” vertelt Judith. Gert-Jan: “Ze is een waardevolle sparringpartner met een brede blik. We zijn blij dat ze al jaren deel uitmaakt van ons familiebedrijf en kijken uit naar de succesvolle projecten die zowel bij de afdeling Nieuwbouw als Bestaande bouw ongetwijfeld gaan volgen.”