Terug

Post

Waelse Weelde: een fijne plek om op te groeien

03 maart 2022

Waelse Weelde is een schitterend nieuwbouwplan, gelegen in het zuidelijk deel van de Waelpolder tussen ’s-Gravenzande en Naaldwijk in de gemeente Westland. Door deze centrale ligging kun je in beide plaatsen winkelen, boodschappen doen, naar school of sporten. Het is een prachtige plek voor opgroeiende kinderen.

Spelen en ontdekken

Kinderen gaan het fantastisch vinden in Waelse Weelde; iedereen is nieuw, dus vriendjes zijn zo gemaakt. Samen kun je spelen in één van de drie groene speelplekken. Er met de kinderen even op uit? Met de fiets ben je zo op het strand of in het bos. Uren kastelen bouwen, schelpen zoeken en spelen langs de waterlijn is altijd een groot feest, maar ook in het Staelduinse bos is er veel te ontdekken. Ga hiervoor naar bezoekerscentrum d'Oude Koestal De vrijwilligers vertellen je graag meer over de geschiedenis van het gebied en hebben leuke wandelroutes voor je.

Sport

In het nabij gelegen Juliana Sportpark zijn verschillende sportverenigingen gevestigd. Ook kun je hier terecht in het zwembad Maesemunde om zelf banen te trekken, samen met het gezin vrij te zwemmen of om de zwemdiploma's te behalen.

Onderwijs

In de directe omgeving zijn scholen te vinden voor alle leeftijden. Zo kunnen kinderen voor onderwijs en opvang  terecht bij Waalcampus: een kindcentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar in Waelpark. Hier werkt een professioneel team vanuit één visie: het onderwijs en de opvang moeten een plek zijn waar het kind zich veilig voelt, gezien wordt en kan leren met plezier. Voor deze school is er samen met KOW architecten een gebouw ontworpen dat aansluit bij de visie en manier van werken. Naar verwachting kan Waalcampus in januari 2024 verder groeien in dit nieuwe gebouw. Voor het voortgezet onderwijs kunnen kinderen terecht op één van de acht middelbare scholen in de gemeente Westland, maar ook Den Haag is vlakbij.

Interesse?

Heeft dit gebied alles in huis voor jullie volgende stap? Meld je dan aan als belangstellende en geef alvast de woning(en) van je voorkeur aan op de projectwebsite, of lees meer informatie over de woningen.