Terug

Post

Maximaliseer je woningwaarde: effectieve verbouwingen onder de loep

23 april 2024

Het verbeteren van een woning kan op vele manieren, maar niet alle investeringen leveren dezelfde waardevermeerdering op. Of je nu kiest voor een aanbouw, het plaatsen van een dakkapel, of het verduurzamen van je huis, elk van deze aanpassingen heeft een specifieke impact op zowel de woonervaring als de marktwaarde van je woning.

  1. Een aanbouw: De oppervlakte van je huis is van invloed op je woningwaarde. Wanneer je deze vergroot met bv. een aanbouw (voor een ruimere woonkamer of extra slaapkamer), dan verhoogt dit direct je woningwaarde!
  2. Een dakkapel: Ook een dakkapel verhoogt (meestal) je woningwaarde, vooral als je de ruimte daardoor als (extra) slaap-, werk- of studeerkamer kunt gebruiken.
  3. Verduurzamen: Investeren in de duurzaamheid van je huis (dmv isolatie en zonnepanelen) betaalt zich op verschillende manieren terug. Allereerst in een lagere energierekening en meer comfort, maar je verhoogt er ook de waarde van je huis mee!
  4. Nieuwe keuken: Een nieuwe keuken voegt (in verhouding) minder waarde toe dan de voorgaande aanpassingen, maar toch is het een populaire verbouwing. Hoe hoger de kwaliteit van de onderdelen en extra’s, hoe meer waarde de keuken toevoegt aan je huis.
  5. Nieuwe badkamer en toilet: Net als bij de keuken is ook de waardevermeerdering die een nieuwe badkamer of toilet oplevert, niet meer dan bij de voorgaande aanpassingen. Maar toch zal dit zeker bijdragen aan een goed visitekaartje tijdens een bezichtiging!
 
Overweeg je een van deze verbouwingen en ben je benieuwd wat dit exact doet met de waarde van jouw woning? Nodig ons dan uit voor een vrijblijvende waardebepaling!