Terug

Post

Koninklijke onderscheiding NVM

22 september 2023

Op 21 september 2023 heeft de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) een bijzondere eer ontvangen: het predicaat Koninklijk. Deze prestigieuze onderscheiding werd uitgereikt door de heer mr. Hans Oosters, Commissaris van de Koning van Utrecht, tijdens het NVM-congres in Barneveld. Deze Koninklijke onderscheiding markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van de NVM en onderstreept de significante bijdrage van de vereniging aan de Nederlandse samenleving. Wij zijn dan ook zeer trots op deze onderscheiding.

Het predicaat Koninklijk, dat zijn oorsprong vindt in 1806 door Koning Lodewijk Napoleon, is de oudste Koninklijke onderscheiding van Nederland. Zijne Majesteit de Koning heeft besloten deze eer toe te kennen aan de NVM, erkennend de vooraanstaande positie die de vereniging inneemt binnen haar vakgebied en in de Nederlandse samenleving.

Tijdens de ceremonie benadrukte de Utrechtse commissaris van de Koning, Hans Oosters, de maatschappelijke rol van de NVM. “De NVM heeft zich niet alleen geprofileerd als expert in de vastgoedmarkt, maar ook als een bruggenbouwer die haar expertise inzet voor diverse maatschappelijke uitdagingen. Van de stikstofproblematiek en verduurzaming tot de energietransitie en woningnood. De NVM speelt ook een cruciale rol in de strijd tegen ondermijning, witwassen en streeft naar transparantie in vastgoedtransacties. Dit alles is van onschatbare waarde voor onze samenleving”, aldus Oosters.

Peter Brussel, de algemeen voorzitter van de NVM, uitte zijn dankbaarheid en trots over de erkenning: "Dit predicaat is een erkenning van de continue inzet en professionalisering van de NVM en haar leden. We zijn bijzonder trots op onze voortrekkersrol in de digitalisering van de vastgoedsector en onze bereidheid om innovatieve technologieën te integreren. Deze onderscheiding bevestigt onze toewijding en motiveert ons om verder te gaan, vooral in het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken gerelateerd aan ruimtelijke ordening en de vastgoedmarkt.”