Terug

Post

Klopt je WOZ-waarde? Check het en voorkom dat je teveel betaalt!

02 maart 2023

Rond deze tijd ontvang je de actuele WOZ-waarde van je woning. Door de hoge huizenprijzen van afgelopen jaar, kan het zijn dat je WOZ-waarde flink is gestegen. Dit heeft gevolgen voor een aantal belastingen en heffingen die je betaalt.

Het is belangrijk om te weten dat de WOZ-waarde gebaseerd is op de geschatte marktwaarde van jouw huis. Deze marktwaarde wordt vastgesteld door verschillende factoren, zoals de grootte van het huis, de locatie en de staat van onderhoud.

Het gebeurt echter regelmatig dat de WOZ-waarde niet overeenkomt met de werkelijke marktwaarde van een huis, waardoor je als huizenbezitter honderden euro’s teveel belasting betaalt. Daarom introduceren we dit jaar een 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐢𝐬 𝐖𝐎𝐙-𝐜𝐡𝐞𝐜𝐤, in samenwerking met WOZ consultants. Is jouw WOZ-waarde incorrect? Maak dan direct gratis en vrijblijvend bezwaar!

𝐇𝐨𝐞 𝐰𝐞𝐫𝐤𝐭 𝐡𝐞𝐭?

  1. Bekijk een indicatie van de huidige waarde van je woning. Dit kan snel en gratis via https://mijnwaardecheck.nl/olsthoornmakelaars 
  2. Klik in het rapport op de knop ‘Controleer mijn WOZ-waarde’.
  3. Bij het vergelijk wordt rekening gehouden met de woningwaarde op de peildatum waarop de WOZ-waarde is bepaald (1-1-2022). 

Heb je nog vragen of kunnen we je helpen? We staan voor je klaar!