Terug

Post

Gert-Jan Olsthoorn over ‘Binnenkort te koop’

22 april 2024

Gert-Jan Olsthoorn vertelt: "Ruim 18  jaar geleden was ik de eerste makelaar die een preview gaf van woningen die binnenkort te koop zouden komen." In de loop der jaren is zijn idee door meer makelaarskantoren overgenomen. Olsthoorn Makelaars heeft dit onderdeel steeds verder geprofessionaliseerd en de 'Binnenkort te koop'-pagina is uitgegroeid tot een veelbezocht en volledig overzicht van toekomstig woningaanbod in de regio Westland, Den Haag, Rijswijk en Delft. En dat biedt veel voordelen voor zowel de koper als de verkoper.

"Meer dan de helft van de woningen wordt nu verkocht nog voordat ze op Funda zijn geplaatst," vertelt Gert-Jan. "De woningen die op 'Binnenkort te koop' te vinden zijn, worden bezichtigd door serieuze kijkers. Dat is gunstig voor een soepel verloop van het verkoopproces. Voor zoekers biedt deze pagina een gratis overzicht van woningen die ze nog niet op Funda kunnen vinden, wat een voorsprong geeft. Win win voor alle partijen dus!"

'Binnenkort te koop' is ook een mooie oplossing voor wie een nieuwbouwwoning heeft gekocht en twijfelt wanneer de huidige woning het beste te koop gezet kan worden. "Het duurt vaak wel meer dan 1,5 jaar voordat je de sleutel van je nieuwbouwwoning in handen hebt," aldus Gert-Jan. "Het is dan een goed idee om bijvoorbeeld een jaar voor de opleverdatum je huidige woning te plaatsen op 'Binnenkort te koop'. Serieuze geïnteresseerden krijgen dan de kans om de woning te bezichtigen, waarna je in gesprek kunt gaan over een bod en de voorwaarden zoals opleverdatum. Als makelaar kijken we goed wat bij je situatie past en staan je bij met advies. We hebben al veel verkopers op deze manier verder geholpen, die geen tussentijdse woonoplossing hoefden te zoeken en tegelijkertijd zeker waren van een goede verkoop."

Wil je ook eens van gedachten wisselen over het plaatsen van je woning op 'Binnenkort te koop'? Neem contact met ons op!