Terug

Post

De interieurtrends van 2024

20 februari 2024

Het jaar is al van start maar dat weerhoudt ons niet om de interieurtrends van 2024 te delen. We kunnen ons goed voorstellen dat het vormgeven van jouw nieuwe woning de nodige uitdagingen met zich mee kan brengen. “Where to begin”… wellicht kunnen wij je een handje helpen met de laatste trends op het gebied van interieur. Voor het toelichten van de interieurtrends geven we hierbij het woord aan Jeanine van Het Interieur Spreekuur.

Heel even een korte introductie, mijn naam is Jeanine en ik ben eigenaresse van Het Interieur Spreekuur. Het Interieur Spreekuur is een onderdeel van Industrieel Wonen en is gevestigd in De Lier. Dagelijks stellen wij nieuwe interieurplannen op voor onze klanten op basis van hun woonvoorkeuren en stijl. Met een team van 3 stylisten ontzorgen wij zowel zakelijke als particuliere klanten tijdens de verbouwing en zijn wij de creatieve input voor jouw nieuwe droomhuis.

Graag delen wij de woontrends van 2024 met jullie. Overal zien we dat de interieurs zachter en vrouwelijker aanvoelen. Het zware industriële wordt losgelaten en dit maakt plaats voor natuurlijke tinten, zachte materialen en ronde vormen.

Ronde en organische vormen

Vormen die veel gebruikt worden zijn hoofdzakelijk rond of rechte elementen met afgeronde hoeken. Steeds vaker zie je ook organische vormen terugkomen in het interieur. Naast de vormen kunnen de gebruikte elementen in de woning ook echt van betekenis zijn. Zo zie je steeds vaker dat producten in elkaar overvloeien, denk hierbij aan de eetkamerbank die zich voortzet als TV-meubel of producten die uit één compacte vorm zonder losse details bestaan.

Kleuren

Zwarte en donkere tinten maken plaats voor lichte, warme, vrouwelijke kleuren. Dit zie je terug in keukens, stalen deuren, stalen onderstellen en kozijnen. Gaat je voorkeur uit naar een donkere keuken? Kijk dan eens naar donkerbruin. Ben je op zoek naar een aantal basistinten voor jouw interieur? Onderstaand geef ik je een mooi uitgangspunt.

Het is goed om je te realiseren dat iedere kleur weer anders uitvalt in een andere ruimte. De zon (of juist het gebrek aan) heeft een groot effect hoe kleuren tonen in jouw ruimte.

Combineer materialen

Door te werken met verschillende materialen en texturen creëer je een rijk geheel. Kies je een licht glanzende of egale stof voor op de bank? Probeer dan vervolgens een wat grovere stof te kiezen voor op de eetkamerstoelen. Zo kan je in ieder gewenst kleurenschema een combinatie maken met een perfecte balans.

DIY’s

Voor de lezers ouder dan generatie: Millennial....DIY staat voor Do It Yourself. Sociale platformen als Instagram, TikTok en Pinterest staan vol met tips en filmpjes hoe je bepaalde trends kan doorvoeren in jouw interieur voor een leuke prijs. Denk hierbij aan de PAX-kast van IKEA die je er uit kan laten zien alsof het een maatwerk-inbouwkast is of hoe je een bestaand meubel op een creatieve en persoonlijke manier in een nieuw jasje kan steken en dat laatste brengt ons direct bij het volgende punt!

Upcycling

Upcylcing is een trend die uit de fashion komt. Steeds vaker denkt men na over de bestemming van bepaalde items en het circulair in kunnen zetten hiervan. Denk eens aan het kastje van oma, dat je heel graag in jouw interieur wil terughalen, maar nét niet in het juiste kleurenschema valt. Geeft dit kastje een andere kleur lak of wijzig de greepjes! Zo kan je bepaalde items eindeloos inzetten, steeds weer in een nieuw jasje.

Behang

Behang is een tijdje minder populair geweest, maar maakt de laatste jaren een enorme comeback. Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel mooie dessins ontworpen die je interieur direct uniek maken. Denk aan 3D behang, behang van echte materialen of zelfs aaibaar behang  in ontelbaar veel ontwerpen en kleuren. Het leuke is dat je je behang als uitgangspunt voor het hele kleurenpalet van je woning kunt gebruiken.

 Dé trend van 2024: Japandi Wonen

And last but not least. De Interieurtrend Japandi is helemaal van nu! Japandi staat voor een samenkomst van Japanse elegantie en Scandinavisch design. De rustige, natuurlijke tinten en zachte materialen zorgen voor een oase van rust in jouw woning. Zonder dat de ruimte koud aanvoelt. Neem een kijkje op japandiwonen.nl voor de meest trendy Japandi items!

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van jouw droominterieur? Dit begrijpen wij. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden en opties, en soms zie je gewoon door de bomen het bos niet meer. Heb je behoefte aan iemand die je aan de hand meeneemt door dit proces? Neem dan eens vrijblijvend contact met Janine op.