Korting op hypotheek bij duurzame woning

Goed nieuws als u een woning op het oog hebt met een Groenverklaring, zoals het Gebouw Leyhof van het project Proeftuin Erasmusveld in Den Haag. Met deze verklaring krijgt u u bij diverse hypotheekverstrekkers extra rente korting op uw hypotheek, zoals bij de groenhypotheek van de Rabobank.
Voorwaarden
De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:

  • De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) moet 0,26 of lager zijn
  • Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

In het Register Groenverklaring, kunt u zien welke projecten voldoen aan de Regeling. Op de website van dit register kunt u binnenkort de EPC berekening en de duurzaam hout verklaring downloaden. Zit u aan tafel met uw financieel adviseur? Dan kunt u hem verwijzen naar dit register. De verklaring is afgegeven voor 10 jaar.

Wat betekent dit voor u?
Rabobank biedt op basis van de Groenverklaring een zogenaamde Groenhypotheek aan.
Met de groene hypotheek krijgt u tijdens de eerste tien jaar korting op de hypotheekrente. De voordelen van een groene hypotheek bij de Rabobank:
– Netto maandlasten in het begin het laagst
– 0,5% korting op de hypotheekrente bij 10 jaar vaste rente (De hoogte van de EPC-waarde en keuze voor een appartement of woning bepalen het bedrag waarop u de rentekorting ontvangt)
– daarnaast kunt u in aanmerking komen van een duurzaamheidskorting van 0,2% (Als u een nieuwbouwwoning koopt met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,4 of lager)

Achtergrondinformatie woningen Proeftuin Erasmusveld
Een groot deel van de 10-8 stadswoningen en appartementen staan onder optie. Er zijn nog woningen beschikbaar, voor meer informatie neem dan direct contact op met ons, 070 308 45 56.