Terug

Post

23 maart: start verkoop Noorderduin – Monster

06 maart 2023

In Monster, tegen recreatiegebied Madestein aan, ontstaat binnenkort een prachtige, karakteristieke woonwijk. In Noorderduin worden ruim 200 nieuwbouwwoningen gerealiseerd in de vorm van 2-onder-1-kapwoningen en rijwoningen. Wat Noorderduin uniek maakt behalve de locatie? De woningen worden gerealiseerd in een stijl zoals je die ziet in 'The Hamptons' aan de Amerikaanse kust, met lichte tinten, kenmerkende raampartijen, een overdekte veranda en een houtlook.
In Noorderduin voelt elke dag als vakantie. Privéterrein en openbaar gebied gaan er naadloos in elkaar over tot één landschap en het duingebied wordt als het ware de wijk ingetrokken.

Start verkoop 
Zie jij jezelf al wonen in Noorderduin? Dat komt mooi uit, want de online start verkoop datum van de 60 woningen in fase 1 is nu écht bekend, namelijk donderdag 23 maart 2023 om 15.00 uur.  Vanaf dat moment kun je via de projectwebsite maximaal 5 bouwnummer voorkeuren doorgeven. Dat doe je vanuit je wensenlijst of direct vanuit het woningaanbod. Tijdens de inschrijfperiode kun je jouw voorkeuren zo vaak aanpassen als je dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld de volgorde aanpassen, voorkeuren verwijderen en toevoegen. Dat kan uiterlijk tot vrijdag 31 maart 12.00 uur, want dan sluit de registratie. Uiterlijk vrijdag 7 april 12.00 uur worden de woningen toegewezen en krijg je bericht over de uitslag.

Tips voor een goede voorbereiding:
1. Per woning is nu bekend wat de definitieve prijs is. Dat maakt de informatie die je nodig hebt om een keuze te maken compleet. Bereid je goed voor en vraag een financiële check op bij de bank. Zo weet je zeker of je jouw favoriete woning ook kunt financieren.

2. Wanneer je geregistreerd staat in het gemeentelijke registratiesysteem voor nieuwbouw koopwoningen in Westland krijg je voorrang bij de toewijzing. Je kunt je registreren op de website van Gemeente Westland. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt om in aanmerking te komen voor een woning.