Terug

Post

Terugblik op Woonstart Westland 2023

Judith Been – Olsthoorn

|

27 september 2023

door Judith Been-Olsthoorn 

Op maandagavond 25 september 2023 vond Woonstart Westland plaats, een evenement dat gericht was op het ondersteunen van starters uit Westland en omgeving bij hun zoektocht naar een eerste droomhuis.

Woonstart Westland werd georganiseerd door een samenwerking van vier belangrijke organisaties: Olsthoorn Makelaars, Gemeente Westland, Rabobank en Westport Notarissen. Samen hebben we ruim 300 starters geholpen bij het doorlopen van het proces van oriëntatie tot aan de aankoop van hun eerste woning. Het was een avond vol waardevolle informatie en inzichten.

Een hoogtepunt van de avond waren de talkshows waarin een stel starters dat recentelijk een huis had gekocht, werd geïnterviewd over hun ervaringen. Deze persoonlijke verhalen gaven de aanwezigen een realistisch beeld van wat het betekent om een eerste huis te kopen.

Daarnaast kregen de vier organiserende partijen de gelegenheid om de starters tips te geven. Deze informatie was van onschatbare waarde voor degenen die aan het begin van hun zoektocht stonden.

Aan het einde van de avond kreeg iedereen informatiemateriaal mee, en voor meer details en contactinformatie verwijzen we naar de landingspagina www.woonstartwestland.nl. Hier kunnen starters meer te weten komen over het evenement en wat de vier organisaties voor hen kunnen betekenen.

De keuze van de datum voor het evenement was een bewuste, zodat de starters goed voorbereid de Open Huizen Dag op zaterdag 30 september konden bijwonen. Met de deelnemende woningen in de omgeving Westland belooft dit een waardevolle ervaring te worden voor de zoekende starters.

Een opvallend inzicht dat we tijdens het evenement hebben opgedaan, is dat veel starters niet beginnen met een gesprek bij de hypotheekverstrekker. Hierdoor weten ze vaak niet wat ze maximaal kunnen lenen. Dit biedt kansen voor verdere educatie en begeleiding in de toekomst.

Tot slot wil ik benadrukken dat de kracht van Woonstart Westland lag in de samenwerking tussen de organisaties. Dankzij ieders expertise hebben we dit evenement tot een groot succes gemaakt. De hoge opkomst van 97% van de aangemelde starters is een duidelijk teken dat er een grote behoefte is aan dit soort initiatieven.