Uniek wonen in dit prachtige herenhuis

Klassiek mooi herenhuis met veel daglicht en een zonnige achtertuin!

Dit prachtige vier verdiepingen tellende herenhuis, gelegen in een centrale en gewilde buurt in het populaire Zeeheldenkwartier, combineert karakter met modern comfort.…

Den Haag Heemskerckstraat 22 € 1.275.000 k.k.

Bereken je lasten voor deze woning:

Verkocht onder voorbehoud

Ferry Rodenburg

Omschrijving

Klassiek mooi herenhuis met veel daglicht en een zonnige achtertuin! Dit prachtige vier verdiepingen tellende herenhuis, gelegen in een centrale en gewilde buurt in het populaire Zeeheldenkwartier, combineert karakter met modern comfort. Gebouwd in 1879, werd dit historische herenhuis volledig gerenoveerd in 2016 om een eigentijds,…

Klassiek mooi herenhuis met veel daglicht en een zonnige achtertuin!

Dit prachtige vier verdiepingen tellende herenhuis, gelegen in een centrale en gewilde buurt in het populaire Zeeheldenkwartier, combineert karakter met modern comfort. Gebouwd in 1879, werd dit historische herenhuis volledig gerenoveerd in 2016 om een eigentijds, lichtgevend, open gezinswoning te creëren, met behoud van historische kenmerken zoals fresco's, glas-in-loodramen, marmeren open haarden en decoratieve plafonds. Met een totale oppervlakte van 250 m² biedt dit huis voldoende ruimte voor diverse doeleinden.

Indeling
Begane grond
De begane grond omvat een ruime entreehal met een Marokkaanse betegelde vloer, een historisch fresco aan de muur en ruimte voor jassen, schoenen en paraplu's. Franse deuren vanuit de entreehal leiden naar de uitgestrekte open woonruimte, met dubbele hoogte ramen aan de tuinzijde die de eikenboom in de tuin laten zien, en glas-in-loodramen aan de straatzijde. Brede eikenhouten vloeren zijn door het hele huis. De kamer stroomt naadloos door middel van openslaande deuren naar het buitenterras en de tuin, waardoor binnen/buiten wonen mogelijk is in de warmere maanden en kostbaar licht tijdens de koudere maanden. De prachtige keuken bevindt zich in het hart van het huis, in het midden van de kamer, met een oversized keukeneiland in eikenhout, ideaal als ontbijtbar voor de kinderen of een informele plek voor wijn en kaas in de avond, terwijl de kok gezelschap houdt. De keuken is voorzien van een Smeg fornuis met dubbele oven, gaspitten en een grill, en een Smeg afzuigkap. Een Quooker-kraan levert direct kokend water, en een Siemens koelkast en vriezer, en vaatwasser zijn naadloos geïntegreerd in op maat gemaakte kasten met een wit stenen werkblad. Zwevende houten planken zijn perfect voor je favoriete koffiekopjes en decoratieve items.
Aan de straatzijde van de kamer onderscheidt de gezellige en stijlvolle woonkamer zich door de originele plafondversiering en de prachtig gerestaureerde originele marmeren open haard met gashaard. Geniet van het kijken naar je favoriete shows voor het vuur, terwijl glas-in-loodramen en shutters warm licht filteren, waardoor je zoveel privacy hebt als je wilt.

Aan de tuinzijde van de kamer zorgen de zes meter hoge ramen over de volledige breedte van het huis en het zes meter hoge plafond met mezzanine ervoor dat het hele jaar door licht de begane grond doordringt. Dit gedeelte van de kamer functioneert als een dramatische eetruimte, met een prachtige Secto designerlamp als middelpunt. De openslaande deuren kunnen over de volledige breedte van het huis worden geopend om een nog grotere leefruimte te creëren, wat het gevoel van al fresco dineren tijdens de warmere maanden kan geven terwijl je nog steeds binnen bent. Elektrische jaloezieën zorgen ervoor dat je de hoeveelheid licht en privacy via dit raam kunt regelen.
De begane grond omvat ook een toiletruimte met een geometrische Marokkaanse betegelde vloer, een moderne wastafel en stijlvolle kranen, en een apart toilet met een nisplank. De begane grond heeft ook een ruime opbergruimte onder de trap met planken. De begane grond wordt verwarmd met een hydraulisch vloerverwarmingssysteem dat wordt aangestuurd door een Nest-thermostaat.
De wifi-router bevindt zich op de begane grond, en intern ethernet bekabeling verbindt elke kamer in het huis met dit punt, zodat elke ruimte op elke verdieping toegang heeft tot snel internet.

Eerste verdieping
Een prachtige gerestaureerde gestoffeerde trap brengt je naar de eerste verdieping, die bestaat uit een uitgebreide hoofdslaapkamer met een eigen badkamer en inloopkast, evenals een apart toilet en opbergkast, en een studie aan de mezzanine zijde.
Loop de trap op naar een oase. Een prachtig gevoel van sereniteit wacht op je. De uitgebreide hoofdslaapkamer straalt luxe en ontspanning uit, met een vrijstaand bad, marmeren open haard, kroonluchter, glas-in-loodramen en shutters. Een aangrenzende inloopkast, evenals een ensuite met dubbele wastafels, stijlvol kraanwerk, inloopdouche en verwarmde vloeren, maakt deze ongelooflijke ouderlijke toevlucht compleet.
De studie op het mezzanine niveau, met een 1 meter hoog transparant glazen hek, kijkt uit over de zes meter hoge ramen met een prachtig uitzicht op de tuin en historische daklijnen daarbuiten. Het beschikt over een vier meter lang op maat gemaakt eiken bureau, groot genoeg voor vier personen om tegelijkertijd te gebruiken, en boekenkasten aan beide zijden van de kamer. Wifi-punten en voldoende stopcontacten maken thuiswerken eenvoudig terwijl het uitzicht inspiratie biedt.

De tweede verdieping bestaat uit twee grote tweepersoonsslaapkamers, een complete badkamer, een wasruimte, een apart toilet en een opbergkast. De eerste tweepersoonsslaapkamer aan de tuinzijde heeft openslaande deuren naar een balkon met uitzicht op de tuin, de perfecte zonnige plek het hele jaar door. De slaapkamer, met houten vloeren, heeft ook een (niet-functionele) marmeren open haard, en ingebouwde kast met staldeur. De tweede tweepersoonsslaapkamer aan de straatzijde heeft houten vloeren, glas-in-loodramen, een (niet-functionele) marmeren open haard en ingebouwde kast met staldeur. De wasruimte omvat een Siemens wasmachine en droger, een gootsteen, een houten werkblad, een droogrek en veel opbergruimte, evenals glas-in-loodramen.
De derde verdieping bestaat uit twee grote kamers, gescheiden door schuifdeuren, evenals een apart toilet en een poederkamer, waardoor flexibel gebruik mogelijk is. De ruimte kan worden gebruikt als twee grote slaapkamers, of een logeerkamer aan de ene kant, en een speelkamer/gym/tweede studie/thuistheater aan de andere kant. Op maat gemaakte opbergkasten zijn naadloos geïntegreerd in de dakoverstekken, waardoor een enorme hoeveelheid extra opbergruimte ontstaat. Het plafond toont de oorspronkelijke houten balken van het huis, wat een dramatisch aspect aan de kamers geeft. Het uitzicht vanuit de "zolder" omvat een glimp van het Vredespaleis en het historische centrum van Den Haag.
Het terras en de tuin baden in het zonlicht. De tuin heeft een prachtige eikenboom als middelpunt, omringd door volwassen bomen langs de afrastering, wat privacy biedt, evenals mooie bloeiende hortensia's, rozen en klimhortensia's. Kunstgras zorgt voor een moddervrij, milieuvriendelijk oppervlak voor kinderspelen. Het klimrek, met apenstangen, schommel en klimmuur, zal jou of je kinderen vermaken.
Dit unieke huis biedt perfect wonen voor een gezin in Den Haag, met alles klaar voor jou om in te trekken en van te genieten.

De omgeving Het Zeeheldenkwartier is de meest trendy buurt in Den Haag, gelegen tussen het centrum en de wijken Duinoord en Archipel. Het staat bekend om zijn architectonische pracht, boetiekjes, culinaire hotspots en de prachtige Paleistuin. Heemskerckstraat is de beste straat in het Zeeheldenkwartier, waar de Marius wijnbar en winkel zich bevinden op de hoek van de beroemde Piet Heinstraat. Het heeft een warme gemeenschapsgevoel waar iedereen elkaar leert kennen, vooral tijdens het jaarlijkse straatfeest, bekend om zijn karaoke, swingband en pannenkoeken.

KENMERKEN:
• Bouwjaar 1879
• 6 Kamers (5 slaapkamers)
• Gelegen op eigen grond
• Bruikbare woonoppervlakte circa 250 m² (NVM Meetinstructie)
• Centrale verwarming middels combi-ketel

VERKOOPVOORWAARDEN:
• Levering in overleg, voorkeur mei 2024
• Keuze van notaris in overleg,
• NVM koopovereenkomst model 2023;
• Ouderdoms- en materialenclausule van toepassing,
• Verkoopvoorwaarden en privacyverklaring van ons kantoor zijn van toepassing.

Englisch text;
Light-filled beautiful townhouse with sunny backyard!
This beautiful four-story townhouse, located in a central and sought-after area in the popular Zeeheldenkwartier, combines character with modern comfort. Built in 1879, this historical townhouse was fully renovated in 2016 to create a contemporary, light-filled, open plan family home, whilst maintaining historical features such as frescoes, stained-glass windows, marble fireplaces, and decorative ceilings.

With a total area of 250 m², this house offers plenty of space for various purposes.

Layout
Ground floor
The ground includes a spacious entrance hall with a Moroccan tiled floor, a historical fresco on the wall, and space for coats, shoes, and umbrellas. French doors from the entrance hall lead to the expansive open-plan living area, with double height windows on the garden side showcasing the garden’s oak tree, and stained glass windows on the street side. Wide-planked oak floors are throughout. The room flows seamlessly through bi-folding doors to the outside terrace and garden, allowing for indoor/outdoor living in the warmer months and precious light during the colder months. The stunning kitchen lies at the heart of the house in the centre of the room, with an oversized kitchen island in oak, providing the perfect breakfast bench for the kids or casual entertaining spot for wine and cheese in the evening, keeping the cook company. The kitchen features a Smeg cooker, with double oven, gas hobs and a griddle, and a Smeg hood. A Quooker tap provides boiling water instantly, and a Seimens fridge and freezer, and dishwasher are all seamlessly integrated in custom-made cabinetry with a white stone benchtop. Floating wooden shelves are perfect for your favourite coffee cups and display items.

On the street side of the room, the cosy and stylish living room is set apart by the original ceiling decorated moulding, and the beautifully restored original marble fireplace, with gas fire. Enjoy watching your favourite shows in front of the fire, while stained glass windows and plantation shutters filter warm light, allowing you as much privacy as you wish.

On the garden side of the room, the six-metre-high windows spanning the full width of the house and six-metre-high ceiling with mezzanine ensure yearlong light extends throughout the ground floor. This room area functions as a dramatic dining area, with a beautiful Secto designer light as the centrepiece. The bi-folding doors can be opened to the full width of the house to create an even larger living space, which can provide the feeling of alfresco dining during the warmer months while still being indoors. Electric blinds ensure that you can control the amount of light and privacy through this window.

The ground floor also includes a powder room featuring a geometric Moroccan tiled floor, a modern bowl sink and stylish taps, and a separate toilet with a niche shelf. The ground floor also has a spacious storage cupboard under the stairs with shelving. The ground floor is heated with a hydronic under-floor heating system controlled by a Nest thermostat.

The Wifi router is located on the ground floor, and internal ethernet cabling connects every room in the house to this point, ensuring that every space on every floor has access to high-speed internet.

First floor
A beautifully restored carpeted staircase takes you to the first floor, which comprises an expansive master bedroom with an ensuite and walk-in wardrobe, as well as a separate toilet and storage cupboard, and a study on the mezzanine side.

Walk up the stairs into an oasis. A beautiful sense of serenity awaits you. The expansive master bedroom exudes luxury and relaxation, featuring a free-standing tub, marble fireplace, chandelier, stained glass windows and plantation shutters. An adjoining walk-in wardrobe, as well as an ensuite with double sinks, stylish tapware, walk-in shower, and heated floors completes this incredible parent's retreat.

The study on the mezzanine level, with a 1 metre-high transparent glass barrier, overlooks the six-metre windows with stunning views of the garden and historical roof lines beyond. It features a four-metre-long custom-made oak desk, large enough for four people to use at one time, and bookcases on either side of the room. Wifi points and plenty of electrical points make working from home easy while the view provides inspiration.

The second floor comprises two large double bedrooms, a full bathroom, a laundry, a separate toilet, and a storage cupboard. The first double bedroom on the garden side has French doors leading to a balcony overlooking the garden, the perfect sun spot all year round. The bedroom, with wooden floors, also has a (non-functional) marble fireplace, and built-in wardrobe with barn-door. The second double bedroom on the street side features wooden floors, stained glass windows, a (non-functional) marble fireplace and built-in wardrobe with barn-door. The laundry comprises a Siemens washing machine and dryer, a sink, wooden bench top, a drying rack, and plenty of storage, as well as stained glass windows.

The third floor comprises two large rooms, separated by sliding doors, as well as a separate toilet and powder room, allowing for flexible use. The space could be used as two large bedrooms, or a guest bedroom on one side, and playroom/gym/second study/home cinema on the other. Storage cupboards are seamlessly integrated into the eaves of the roofline, providing a huge amount of additional storage space. The ceiling showcases the original wooden beams of the house, providing a dramatic aspect to the rooms. Views from the “attic” include a glimpse of the Peace Palace, and the historical centre of The Hague.

The terrace and garden are bathed in sunlight. The garden features a beautiful oak tree as a centrepiece, surrounded by mature trees across the fence line, providing privacy, as well as pretty flowering hydrangeas, roses, and climbing hydrangeas. Artificial grass provides a mud-free, environmentally sustainable surface for children’s games. The climbing frame, with monkey bars, swing, and rock climbing wall, will keep you or your children entertained.

This unique house provides perfect family living in The Hague, with everything ready for you to move in and enjoy.

The vicinity
The Zeeheldenkwartier is the funkiest neighbourhood in The Hague, located between the centre and the Duinoord and Archipel districts. It is known for its architectural splendour, boutique shops, culinary hotspots, and the beautiful Palace Garden. Heemskerckstraat is the best street in the Zeeheldenkwartier, where the Marius wine bar and shop is located on the corner of the famous Piet Heinstraat. It has a warm community feeling where everyone gets to know each other, especially during the annual street party, famous for its karaoke, swing band and pannenkoeken.

CHARACTERISTICS;
• Year of construction 1879
• 6 Rooms (5 bedrooms)
• Located on private land
• Usable living area approx. 250 m² (NVM Measurement Instruction)

SALE CONDITIONS
• Delivery in consultation, preference May 2024
• Choice of notary in consultation,
• NVM purchase agreement model 2023;
• Age and materials clause applies,
• Sales conditions and privacy statement of our office apply.

Basiskenmerken

Overdracht

 • Vraagprijs € 1.275.000 k.k.
 • Aanvaarding In overleg

Bouwvorm & onderhoud

 • Soort object Tussenwoning
 • Soort woning Herenhuis
 • Bouwjaar 1879
 • Soort bouw Woonhuis
 • Ligging Aan rustige weg

Oppervlakte & inhoud

 • Gebruiksoppervlakte 250 m2
 • Perceeloppervlakte 154 m2
 • Gebouwgebonden buitenruimte 10 m2
 • Inhoud 938 m3
 • Aantal kamers 6
 • Aantal slaapkamers 5
 • Aantal badkamers 2
 • Badkamervoorzieningen Ligbad, douche, dubbele wastafel, dubbele wastafel, inloopdouche
 • Aantal woonlagen 4 woonlagen

Energie & installatie

 • Energielabel B
 • Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
 • Verwarming Cv ketel
 • Warm water Cv ketel
 • C.v.-ketel type Gas
 • Energie einddatum 2034-01-22

Parkeergelegenheid

 • Parkeerfaciliteiten Parkeervergunningen
 • Garage Geen garage

Overig

 • Onderhoud binnen Goed tot uitstekend
 • Onderhoud buiten Goed
 • Bijzonderheden Beschermd stads of dorpsgezicht
 • Permanente bewoning Ja
 • Huidig gebruik Woonruimte
 • Huidige bestemming Woonruimte

Buitenruimte

 • Hoofdtuin Achtertuin
 • Oppervlakte hoofdtuin 62 m2
 • Ligging hoofdtuin Zuidwest
 • Kwaliteit tuin Verzorgd

Kadastrale gegevens

 • Gemeente 's-gravenhage
 • Sectie Z
 • Eigendom Volle eigendom
 • Perceelnummer 1084
 • Perceeloppervlakte 154
Meer kenmerken

Plattegronden

In de buurt

   Statistieken

   Burgerlijke staat

   Gehuwd
   Ongehuwd
   Gescheiden
   Verweduwd
   • Gehuwd
   • Ongehuwd
   • Gescheiden
   • Verweduwd

   Leeftijd in gemeente

   0 - 15 jaar
   15 - 25 jaar
   25-45 jaar
   45 - 65 jaar
   65+ jaar
   • 0 - 15 jaar
   • 15 - 25 jaar
   • 25 - 45 jaar
   • 45 - 65 jaar
   • 65+ jaar

   Leeftijd buurtbewoners

   0 - 15 jaar
   15 - 25 jaar
   25-45 jaar
   45 - 65 jaar
   65+ jaar
   • 0 - 15 jaar
   • 15 - 25 jaar
   • 25 - 45 jaar
   • 45 - 65 jaar
   • 65+ jaar

   Geïnteresseerd

   Laat van je horen
   Ik ontvang graag de:
   Privacy & Cookies(Vereist)
   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.