Wateringen

Wateringen is een van de plaatsen die deel uitmaakt van de wereldwijd beroemde gemeente Westland met zijn tuin- en kassenbouw. Het heeft een sfeervolle dorpskern en ligt in een landelijke omgeving.

Wateringen door de tijd heen

Zoals vele plaatsen in Zuid-Holland kent ook dit dorp een geschiedenis die teruggaat tot naar de Romeinse tijd en zelfs ver daarvoor! In de Romeinse tijd woonden hier al mensen, getuige de vondst van een viertal mijlpalen.

Pas in de Middeleeuwen wordt Wateringen echt bewoond. Naast de boeren woont hier een belangrijke ridderfamilie, de familie Van de Wateringhe. Zij woonden op de plaats van de huidige Hofboerderij aan de Hoflaan. Op de plaats van deze boerderij stond in de dertiende eeuw het kasteel van de ridders. Na het uitsterven van deze familie werd het kasteel een klooster van de cisterciënzerorde. Helaas verwoestte men dit klooster al in de zestiende eeuw. Delftse regenten bouwden hier toen een buitenplaats, maar ook deze is voor de helft gesloopt. De huidige Hofboerderij, waarin nu een cultureel centrum is gevestigd, is overgebleven.

Na de Middeleeuwen bleef het dorp zijn landelijke karakter behouden. Zoals ook in het overgrote deel van het Westland bedreven de bewoners hier veel landbouw. Al in de veertiende eeuw kon je in het Westland spreken van land- en tuinbouw. De grond had een unieke samenstelling die hier heel erg geschikt was. De ligging aan de kust en de nabijheid van grote steden als Den Haag, Rotterdam, Delft en Leiden die dienden als afzetmarkt waren verder perfect voor het gebied om te kunnen uitgroeien tot het belangrijkste tuinbouwgebied in de wereld. Niet voor niets wordt het Westland ook wel ‘De Glazen Stad’ genoemd.

Voorzieningen en recreatie

De gemeente biedt een variatie aan voorzieningen. Er is een sfeervolle dorpskern met een veelzijdig winkelaanbod en café’s. Maar ook is er medische zorg en heeft het dorp meerdere scholen.  Ook kent Wateringen een zeer rijk sport- en verenigingsleven. De vereniging VELO is de overkoepelende organisatie van acht sportverenigingen. Allemaal maken zij gebruik van de VELO-accommodatie aan de Noordweg 26 te Wateringen.

Ook wonen in Wateringen?

Lijkt Wateringen u een mooie plek om te wonen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Olsthoorn Makelaars voor meer informatie over de woonmogelijkheden in Wateringen en omgeving. U kunt ook direct ons woningaanbod in Wateringen bekijken op de website.

Hebben we geen geschikt aanbod voor u? Natuurlijk kunt u ook dan contact met ons opnemen om alsnog uw droomwoning te vinden. Samen met u kunnen onze specialisten een zoekprofiel opstellen van uw woonwensen en u zo begeleiden naar uw droomwoning. Heeft u deze gevonden? Dan helpen wij u ook graag bij de aankoop van deze woning.

 

Plaatsinformatie
44.092

Woningen

104.960

Inwoners

0%

Koopwoningen

0%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw Westland Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Westland tov. Landelijk

Eenpersoons
31
36
Meerpersoons
31
29
Meerpersoons met kinderen
38
34
Werk en inkomen

Werk, inkomen en uitkeringen in Westland tov. Landelijk

Betaald werk
0
12.9 mln.
Uitkeringen
0
1.6 mln.
Gemiddeld inkomen
0
30.000
Waarde

Gemiddelde WOZ-waarde in Westland tov. Landelijk

€ 0
€ 206.000
Bron: CBS
Kaart
1/1
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
Woningen in Wateringen

Er zijn 5 koopwoningen gevonden in Wateringen

Nieuwbouw Wateringen

Er is 1 nieuwbouwproject gevonden in Wateringen

Aanbod per type in Wateringen
Verkochte en verhuurde woningen in Wateringen

Er zijn 17 verkochte koopwoningen gevonden in