's-Gravenhage

‘s-Gravenhage ofwel Den Haag, is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. Het is de enige grote Nederlandse stad aan zee. Het heeft een kustlijn van 11 kilometer met de badplaatsen Scheveningen en Kijkduin en een mooi breed strand. Met meer dan 500.000 inwoners is het de derde grootste gemeente van Nederland, na Amsterdam en Rotterdam. Het kent acht stadsdelen: Scheveningen, Segbroek, Loosduinen, Escamp, Centrum, Haagsche Hout, Laak en Leidschenveen-Ypenburg.

DEN HAAG DOOR DE TIJD HEEN

De naam van de stad is verbonden aan nationale en internationale rechtscolleges, zoals de Hoge Raad, het Internationaal Gerechtshof van de VN, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens en het Internationaal Strafhof. De huidige stad bestaat sinds 1230 toen graaf Floris IV van Holland, op de plek waar reeds een hofstede stond van Vrouwe Meilindis van Wassenaer, een bescheiden kasteel bouwde.

In 1622 telde Den Haag 16.000 inwoners. In deze eeuw werd de stad omgeven door grachten die door stadhouder prins Maurits als aanzet tot volledige vestingwerken waren aangelegd. Van de geplande echte verdedigingswerken kwam echter verder niets. In de twintigste eeuw heeft Den Haag gebieden geannexeerd om verder te kunnen uitbreiden. De voormalige gemeente Loosduinen werd in 1923 als eerste bij de stad getrokken. Dit beleid werd in de eenentwintigste eeuw voortgezet. Met ingang van 1 januari 2002 werden de nieuwbouwwijken Leidschenveen en Ypenburg als gevolg van grenscorrecties toegewezen aan Den Haag. Dit ging ten koste van de (toenmalige) gemeenten Leidschendam, Nootdorp, Rijswijk, Voorburg en Pijnacker.

VOORZIENINGEN EN RECREATIE

Als grote stad in de Randstad van Nederland en onderdeel van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag biedt Den Haag volop werkgelegenheid en andere voorzieningen. De meeste werkgelegenheid in de stad wordt geboden door de overheid en diverse internationale organisaties. Grote werkgevers uit deze sector zijn onder andere de gemeente Den Haag en een aantal ministeries. Andere belangrijke sectoren in de stad zijn de zakelijke dienstverlening met 19% van de werkgelegenheid, de gezondheidszorg met 14%, vrijetijdseconomie met 10%, kleinschalige industrie en groothandel met 10%, en de TMT (technologie, Media en Telecom) sector met 10%.

Bekende winkelstraten en -centra zijn bijvoorbeeld de Grote Marktstraat, de Spuistraat en Vlamingstraat, de Haagse Passage, de Hoogstraat en Noordeinde, Lange Poten en Korte Poten, Haagsche Bluf. De grootste winkelcentra zijn Haaglanden MegaStores en winkelcentrum Leyweg. De Haagse Markt is de grootste permanente markt in de openlucht van Europa. Er is elke week op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag markt.

Den Haag staat bekend als dans- en popstad met de Koninklijke Schouwburg, theater Diligentia/Pepijn, het Filmhuis, en Theater aan het Spui, naast de culturele festivals en evenementen. Ook biedt Den Haag een schat aan indrukwekkende kunst. Breng een bezoek aan onder andere het Mauristhuis, het Escher Museum, het Haags historisch Museum en het Museum Beelden aan Zee.  Het museum Voorlinden, Panaroma Mesdag, de Gevangenpoort en het Louwman Museum zijn ook zeker een bezoek waard.

OOK WONEN IN DEN HAAG?

Lijkt Den Haag u een mooie stad om te wonen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Olsthoorn Makelaars voor meer informatie over de woonmogelijkheden in Den Haag en omgeving. U kunt ook direct ons woningaanbod in Den Haag bekijken op de website.

Hebben we geen geschikt aanbod voor u? Natuurlijk kunt u ook dan contact met ons opnemen om alsnog uw droomwoning te vinden. Samen met u kunnen onze specialisten een zoekprofiel opstellen van uw woonwensen en u zo begeleiden naar uw droomwoning. Heeft u deze gevonden? Dan helpen wij u ook graag bij de aankoop van deze woning.

Plaatsinformatie
255.785

Woningen

519.988

Inwoners

42%

Koopwoningen

55%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw 's-Gravenhage Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

's-Gravenhage tov. Landelijk

Eenpersoons
47
36
Meerpersoons
21
29
Meerpersoons met kinderen
31
34
Werk en inkomen

Werk, inkomen en uitkeringen in 's-Gravenhage tov. Landelijk

Betaald werk
376.200
12.9 mln.
Uitkeringen
63.490
1.6 mln.
Gemiddeld inkomen
31.000
30.000
Waarde

Gemiddelde WOZ-waarde in 's-Gravenhage tov. Landelijk

€ 184.000
€ 206.000
Bron: CBS
Kaart
1/1
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
Woningen in 's-Gravenhage

Er zijn 91 koopwoningen gevonden in 's-Gravenhage

Nieuwbouw 's-Gravenhage

Er zijn 12 nieuwbouwprojecten gevonden in 's-Gravenhage

Aanbod per type in 's-Gravenhage
Zoek op woonstijl
Ideaal voor starters [7]
Bekijk alle Ideaal voor starters
In een woonwijk [31]
Bekijk alle In een woonwijk
Betaalbaar [4]
Bekijk alle Betaalbaar
Aan het water [9]
Bekijk alle Aan het water