Poeldijk

Poeldijk ligt heel centraal: tussen Den Haag en de Westlandse dorpen in. Met een knusse dorpskern heeft Poeldijk veel karakter. Het dorp is momenteel volop in ontwikkeling; er wordt gebouwd in het centrum van Poeldijk – project ‘Poeldijk Dorp’ – en aan de noordoostzijde wordt deelplan ‘De Kreken’ gerealiseerd. Ook het project ‘De Blauwe Kreken‘ maakt hier onderdeel van uit. Door de komst van deze nieuwbouwwoningen, krijgt Poeldijk een flinke impuls en trekt het dorp veel jonge gezinnen aan.

Poeldijk door de tijd heen

Poeldijk heeft ongeveer 6.575 inwoners. De dijk die tussen het poelengebied en de rivier de Gantel lag werd de Poeldijk genoemd. Daaraan werden een aantal boerderijen gebouwd en in de dertiende eeuw kreeg het een eigen kapel. De grootste groenteveiling ter wereld, Veiling Westland, was gevestigd in Poeldijk, maar doet nu niet meer als zodanig dienst. Het voormalige veilinggebouw van de oude Groentenveiling van Poeldijk, die opging in Veiling Westland uit 1929, werd in zakelijk-expressionistische stijl ontworpen door architect Egbert Reitsma en is een rijksmonument.

Voorzieningen en recreatie

Qua voorzieningen heeft Poeldijk alles in huis! Scholen, sportfaciliteiten, winkels en recreatiemogelijkheden: alles ligt op fietsafstand in het dorp of in de omliggende dorpskernen.
Gek op sporten? In Sportpark Verbuch wordt tennis, handbal, voetbal, turnen en fitness aangeboden. Paardrijliefhebbers kunnen terecht bij manege Arckelhoeve en avonturiers komen aan hun trekken bij Scouting Poeldijk.

Scholen
Voor jonge gezinnen is goed basisonderwijs heel belangrijk. Momenteel heeft Poeldijk 3 basisscholen, waarvan 1 openbaar en 2 katholiek. Voor de allerkleinsten is er een ruime keuze aan kinderdagverblijven. Ook is er in Poeldijk een middelbare school.

Winkelen
Aan de Rijsenburgerweg is een splinternieuwe grote supermarkt geopend. Voor een middag uitgebreid winkelen, een terrasje pakken of lekker uit eten zijn de vlakbij gelegen plaatsen Naaldwijk of ‘s-Gravenzande echte aanraders. Ook Delft, Rijswijk en Den Haag zijn snel te bereiken.

Vrije tijd
Het gebied rondom Poeldijk strekt zich uit van de stranden tussen Monster en Kijkduin tot aan het riviertje de Zweth in Midden-Delfland. Er zijn volop recreatiemogelijkheden! Met de fiets is het tien minuten naar het strand, het Prinsenbos of recreatiegebied Madestein. Daarnaast biedt de bestaande en nieuwe waterstructuur in het Westland volop mogelijkheden om er met een kano, roeiboot of motorsloep op uit te gaan. Via het riviertje de Gantel zijn verschillende recreatieve waterwegen te bereiken.

OOK WONEN IN POELDIJK?

Olsthoorn makelaars is betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwste wijk van Poeldijk. Meer informatie over de nieuwbouwwoningen die wij in verkoop hebben, vindt u op onze nieuwbouwpagina.

Lijkt Poeldijk u een mooie gemeente om te wonen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Olsthoorn Makelaars voor meer informatie over de woonmogelijkheden in Poeldijk en omgeving. U kunt ook direct ons woningaanbod  bekijken op de website.

Hebben we geen geschikt aanbod voor u? Natuurlijk kunt u ook dan contact met ons opnemen om alsnog uw droomwoning te vinden. Samen met u kunnen onze specialisten een zoekprofiel opstellen van uw woonwensen en u zo begeleiden naar uw droomwoning. Heeft u deze gevonden? Dan helpen wij u ook graag bij de aankoop van deze woning.

Plaatsinformatie
44.092

Woningen

104.960

Inwoners

0%

Koopwoningen

0%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw Westland Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Westland tov. Landelijk

Eenpersoons
31
36
Meerpersoons
31
29
Meerpersoons met kinderen
38
34
Werk en inkomen

Werk, inkomen en uitkeringen in Westland tov. Landelijk

Betaald werk
0
12.9 mln.
Uitkeringen
0
1.6 mln.
Gemiddeld inkomen
0
30.000
Waarde

Gemiddelde WOZ-waarde in Westland tov. Landelijk

€ 0
€ 206.000
Bron: CBS
Kaart
1/1
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
Woningen in Poeldijk

Er is 1 koopwoning gevonden in Poeldijk

Nieuwbouw Poeldijk

Er zijn 3 nieuwbouwprojecten gevonden in Poeldijk

Aanbod per type in Poeldijk
Verkochte en verhuurde woningen in Poeldijk

Er zijn 2 verkochte koopwoningen gevonden in