Beste gebruiker, uw browser is verouderd. Voor de beste ervaring raden we u aan om altijd de nieuwste versie van een browser te gebruiken. U gebruikt versie . De laatste versie is . Klik hier om te updaten

Beste gebruiker, uw browser is verouderd en/of niet ondersteund. Voor de beste ervaring raden we u aan om bijvoorbeeld Safari, Chrome, Firefox of Edge te gebruiken als browser.

Pijnacker

Een hechte gemeenschap en een bloeiend verenigingsleven zijn kenmerkend voor het dorp Pijnacker in de provincie Zuid-Holland. Het maakt sinds 2002 onderdeel uit van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en ligt tussen de steden Den Haag, Rotterdam, Delft en Zoetermeer. Het kent alle voorzieningen die nodig zijn om prettig te wonen en te leven, maar is wel een echt dorp gebleven.

PIJNACKER DOOR DE TIJD HEEN

De eerste vermelding van het dorp stamt uit het jaar 1222. De ontwikkeling van is zeker een eeuw daarvoor al begonnen rond de Dorpskerk. Het is een zeer klein plaatsje waarvan het leven zich alleen rond het dorp afspeelt. Pas vanaf de zestiende eeuw waarin de Pijnackerse vaart naar Delft wordt gegraven komt het dorp meer tot ontwikkeling. Dit geldt vooral voor de laanwijk langs deze vaart. Door de jaren heen groeien het dorp en de laanwijk ook steeds meer naar elkaar toe.

Vanaf het begin van de twintigste eeuw waarin het nog steeds een erg klein dorp is neemt de ontwikkeling een vlucht. Daarmee stijgt ook het aantal inwoners. Mede de komst van de trein maakt het ook een forenzendorp. Naast deze forenzen vestigen ook steeds meer bedrijven in de handel en industrie zich er waardoor de agrarische sector, die het dorp welvarend heeft gemaakt, steeds kleiner wordt.
In 2000 werd besloten dat Pijnacker een echte groeigemeente moest worden. Nieuwe wijken zijn vanaf dit moment gebouwd en in ontwikkeling zoals Klapwijk, Emerald, Tolhek en Keijzershof en in 2002 is Pijnacker opgegaan in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

VOORZIENINGEN EN RECREATIE

Ondanks de ontwikkelingen van de nieuwe wijken die hiervoor zijn genoemd is het Pijnacker wel gelukt om het landelijke karakter van het dorp te behouden en kent het dorp veel groen zoals bijvoorbeeld het Balijbos.

Naast dit groen is er een grote verscheidenheid aan voorzieningen die het wonen hier erg prettig maken. Zo vindt u in het centrum van Pijnacker het moderne winkelcentrum De Ackershof. Mocht u echter in een van de grote steden vlakbij Pijnacker willen winkelen dan kunt u via de snelwegen rondom Pijnacker er makkelijk komen of u pakt de Randstadrail. Dit is natuurlijk ook erg handig als u in de omgeving van Pijnacker werkt.

Ook vindt u in hier vele sportvoorzieningen en een zwembad en natuurlijk zijn er de basisscholen en is er zelfs een middelbare school aanwezig in het dorp.

OOK WONEN IN PIJNACKER?

Lijkt Pijnacker u een mooie plaats om te wonen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Olsthoorn Makelaars voor meer informatie over de woonmogelijkheden in Pijnacker en omgeving. U kunt ook direct ons woningaanbod in Pijnacker bekijken op de website.
Hebben we geen geschikt aanbod voor u? Natuurlijk kunt u ook dan contact met ons opnemen om alsnog uw droomwoning te vinden. Samen met u kunnen onze specialisten een zoekprofiel opstellen van uw woonwensen en u zo begeleiden naar uw droomwoning. Heeft u deze gevonden? Dan helpen wij u ook graag bij de aankoop van deze woning.

Klik op een wijk of buurt voor meer informatie:

Plaatsinformatie
20.002

Woningen

51.894

Inwoners

69%

Koopwoningen

30%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw Pijnacker-Nootdorp Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Pijnacker-Nootdorp tov. Landelijk

Eenpersoons
24
36
Meerpersoons
28
29
Meerpersoons met kinderen
47
34
Werk en inkomen

Werk, inkomen en uitkeringen in Pijnacker-Nootdorp tov. Landelijk

Betaald werk
36.700
12.9 mln.
Uitkeringen
3.060
1.6 mln.
Gemiddeld inkomen
36.000
30.000
Waarde

Gemiddelde WOZ-waarde in Pijnacker-Nootdorp tov. Landelijk

€ 261.000
€ 206.000
Bron: CBS
Kaart
1/1
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen