Ilse Roepers

Fotografie en verkoopstyling
Transparant box sizer image
Ilse Roepers Fotografie en verkoopstyling ilse@olsthoornmakelaars.nl 070 308 46 56

“ Ik verzorg de presentaties (ter bevordering van de verkoop) van woningen. ”

Over Ilse Roepers

Als meisje van negen heb ik mijn eerste verhuizing meegemaakt en dit is dan ook het moment geweest waar mijn passie voor interieur is ontstaan. Mee winkelen, kleuren kiezen en zelfs mijn dekbedovertrek moest passen bij mijn behang. Op mijn veertiende ben ik tijdens onze tweede verhuizing nog meer bewust geworden van wat interieur voor je 'thuis' kan betekenen en hier wilde ik dan ook zeker iets mee gaan doen. De opleiding voor interieurstyliste aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam was dus voor mij weggelegd!

MIJN WERKERVARING

Na mijn opleiding als interieurstyliste in Rotterdam, ben ik aan de slag gegaan bij een groothandel, in het hoge segment, voor interieurstoffen. Drie jaar was ik verantwoordelijk voor de collecties en hield ik mij bezig met het ontwerpen van patronen, dessins en het bepalen van de kleuren. Dit waren drie leuke en leerzame jaren, maar hier vond ik niet mijn passie. Om meer in de styling te doen heb ik hierna twee jaar ervaring opgedaan als Visual Merchandiser toen mijn droombaan in beeld kwam bij Olsthoorn Makelaars.

MIJN OPLEIDING

Op de opleiding Hout- en Meubileringscollege heb ik veel verschillende facetten geleerd. Het ontwerpen van interieurs, maken van tekeningen, met de hand of op de computer, perspectiefbeelden en moodboards. Maar ook presenteren, het begrijpen en vertalen van de wensen van een klant naar een geschikt ontwerp is waar ik mijn voldoening uit kon halen. Na deze opleiding wilde ik graag nog leren hoe ik mijn ontwerpen goed kon vastleggen op beeld en ben ik een jaar het vak Fotostyling gaan volgen aan de Akademie Vogue in Amsterdam.

5 vragen aan Ilse Roepers
Transparant box sizer image
1/1
1
Wat is jouw favoriete plek in Den Haag, Rijswijk of Westland?

Ik ben gek op de binnenstad van Den Haag! Ik woon zelf in Zoetermeer maar al sinds mijn tienerjaren ga ik graag een middagje shoppen met vriendinnen in het gezellige centrum. De oude passage, de achteraf gelegen straatjes met kleine boutiques maar ook het plein met alle gezellige terrasjes vind ik heerlijk om te zijn. In elk straatje is er wel weer iets op gebied van architectuur waar je je ogen van uitkijkt. En hoe vaak je er ook langs loopt, het uitzicht van het binnenhof en het Paleis vervelen nooit.

2
Hoe ziet jouw droomhuis eruit?

Mijn droomhuis is niet recht toe recht aan, maar speels gebouwd. Gekke hoekjes, en een indeling die je niet verwacht maar toch nog praktisch is. Gewaagdheid door het combineren van verschillende materialen als beton, velours en aardetinten. Oftewel een plek die sfeer uitstraalt en toch stoer is. Een oud pand met houten balken en een schuin dak welke gemoderniseert is met grote raampartijen, veel licht en een vrij uitzicht over het water maar dan wel in de stad!

3
Wat maakt werken bij Olsthoorn Makelaars zo leuk?

De blije kopers en verkopers die een nieuwe fase in hun leven beginnen. Soms met een vrolijk verhaal, soms minder vrolijk. Het is fijn om te zien dat mensen waarderen wat je voor ze kan betekenen en het team van Olsthoorn Makelaars doet er alles aan om eruit te halen wat erin zit. Die drive en de waardering, in combinatie met mijn passie voor het vak maken het werken bij Olsthoorn Makelaars een groot plezier.

4
Waar word je blij van als je aan het werk bent?

Tijdens mijn eerste afspraak bij de verkoper meet ik de woning in en geef ik stylingadvies. Wanneer ik vervolgens bij de foto afspraak de woning voor een tweede keer binnenkom tref ik vaak blije verkopers aan die flink aan de slag zijn gegaan met mijn tips en trots hun opgeruimde en afgestylde woning laten zien. Het feit dat ze de tips van me aannemen en vervolgens zelf ook blij worden van het eindresultaat (namelijk de foto's) geeft mij veel voldoening.

5
Welk compliment heb je ontvangen van klanten?

Het zijn vaak de kleine complimentjes die het leukste zijn. Het laatste compliment wat ik ontvangen heb was na een bezichtiging via de makelaar. De verkoper kreeg een compliment van de makelaar dat het bed bij elke bezichtiging zo netjes opgemaakt was waarna de verkoper vertelde dat ze zo blij waren met deze tip die ik ze gegeven had.