Nootdorp

Nootdorp is een klein dorp in de provincie Zuid-Holland. Het maakt sinds 2002 onderdeel uit van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en ligt min of meer ingeklemd tussen de Haagse wijken Ypenburg en Leidschenveen en het dorp Pijnacker.

NOOTDORP DOOR DE TIJD HEEN

Evenals Pijnacker is het een dorp met een oude geschiedenis die teruggaat naar de dertiende eeuw. In die tijd werd er in dit veenrijke gebied turf gestoken voor onder andere de stad Delft. Verder was het een boerendorp dat tot ver in de negentiende eeuw zo is gebleven. In 1870 telde het dorp slechts zo’n zevenhonderd inwoners.

Na de Tweede Wereldoorlog is dit kleine dorp gaan groeien. Diverse wijken zijn vanaf dat moment toegevoegd aan het dorp. Leuk detail is dat grote delen van Ypenburg en Leidschenveen oorspronkelijk Nootdorps grondgebied waren, maar dat deze gebieden zijn overgenomen door de gemeente Den Haag in 2002. Nootdorp dat bang was voor annexatie door de gemeente Den Haag is in datzelfde jaar samen met het dorp Pijnacker opgegaan in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

VOORZIENINGEN EN RECREATIE

Het kleine dorp heeft deels nog een oude dorpskern met een aantal historische gebouwen. Zo staat aan de Dorpsstraat de protestantse kerk waarvan de toren stamt uit het jaar 1547. Ook staat aan de rand van het dorp de molen De Windlust. Deze molen is in 1781 gebouwd in Delft en daarna in het jaar 1885 verplaatst naar Nootdorp. Tegenwoordig is er in de oude graanschuur van de molen een restaurant gevestigd.

Grenzend aan de dorpskern ligt het in 2002 gebouwde nieuwe winkelcentrum, De Parade. Hier komen behalve de mensen uit Nootdorp ook veel mensen uit de Haagse wijken Ypenburg en Leidschenveen.

Mede door de ligging van Nootdorp tussen twee Haagse wijken kent Nootdorp naast het winkelcentrum ook tal van andere voorzieningen. Het openbaar vervoer is erg goed geregeld met een tramlijn naar Den Haag, de bussen en de randstadrail. Maar ook het station van Ypenburg ligt dichtbij. Daarnaast zijn er voldoende scholen en (sport-)verenigingen. Nootdorp heeft zelfs haar eigen theater, theater Cultura en een bibliotheek.

OOK WONEN IN NOOTDORP?

Lijkt Nootdorp u een mooie stad om te wonen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Olsthoorn Makelaars voor meer informatie over de woonmogelijkheden in Nootdorp en omgeving. U kunt ook direct ons woningaanbod in Nootdorp bekijken op de website.

Hebben we geen geschikt aanbod voor u? Natuurlijk kunt u ook dan contact met ons opnemen om alsnog uw droomwoning te vinden. Samen met u kunnen onze specialisten een zoekprofiel opstellen van uw woonwensen en u zo begeleiden naar uw droomwoning. Heeft u deze gevonden? Dan helpen wij u ook graag bij de aankoop van deze woning.

Klik op een wijk of buurt voor meer informatie:

Plaatsinformatie
20.002

Woningen

51.894

Inwoners

69%

Koopwoningen

30%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw Pijnacker-Nootdorp Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Pijnacker-Nootdorp tov. Landelijk

Eenpersoons
24
36
Meerpersoons
28
29
Meerpersoons met kinderen
47
34
Werk en inkomen

Werk, inkomen en uitkeringen in Pijnacker-Nootdorp tov. Landelijk

Betaald werk
37.500
12.9 mln.
Uitkeringen
3.060
1.6 mln.
Gemiddeld inkomen
37.000
30.000
Waarde

Gemiddelde WOZ-waarde in Pijnacker-Nootdorp tov. Landelijk

€ 261.000
€ 206.000
Bron: CBS
Kaart
1/1
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
Woningen in Nootdorp

Er is 1 koopwoning gevonden in Nootdorp

Verkochte en verhuurde woningen in Nootdorp

Er is 1 verkochte koopwoning gevonden in