Proeftuin Erasmusveld

Verkocht

108 nieuwbouw woonhuizen

Den Haag

Esther Olsthoorn

Omschrijving

In Proeftuin Erasmusveld komen ongeveer 350 woningen. De start verkoop van de eerste 108 woningen en appartementen is gepland novemberl 2019. Deze fase ligt aan de Leywegzijde van het plangebied en direct aan het ecologische lint. Het gaat om een mix van stadswoningen en kleine en grote appartementen rondom een collectieve binnentuin. Alle…

In Proeftuin Erasmusveld komen ongeveer 350 woningen. De start verkoop van de eerste 108 woningen en appartementen is gepland novemberl 2019. Deze fase ligt aan de Leywegzijde van het plangebied en direct aan het ecologische lint. Het gaat om een mix van stadswoningen en kleine en grote appartementen rondom een collectieve binnentuin. Alle woningen zijn tevens voorzien van privé buitenruimten. Onder de collectieve binnentuin komt een parkeergarage, natuurlijk met oplaadpunten en deelauto’s. Bijzonder aan het gebouw zijn bovendien de verschillende collectieve binnenruimtes in het ontwerp, waarvan de functie en inrichting in overleg met de nieuwe bewoners worden bepaald. Er komen verschillende appartementen voor starters vanaf ca. 53 m² tot appartementen van ruim 107 m². Ook komen er stadswoningen vanaf 135 m².

Bijzondere aspecten Proeftuin Erasmusveld

Proeftuin Erasmusveld is in vele opzichten een bijzondere wijk. De manier van ontwikkelen, de wijze waarop de woningen gebouwd worden en natuurlijk het eindresultaat; dit is bewust anders wonen. Bekijk hier de bijzondere aspecten van Proeftuin Erasmusveld.

Natuur-inclusieve wijk
Het is een natuur-inclusieve wijk. Hier wonen niet alleen mensen, maar ook planten en dieren. Samen in en met de natuur. Het vele groen en water in de wijk verhogen niet alleen de aantrekkelijkheid als leefomgeving voor mens, dier en plant, maar draagt ook bij aan de benodigde klimaatadaptatie.

Energieleverende wijk
Het is een energieleverende wijk; die gasloos is en waar zonnepanelen, WKO-installaties en andere slimme en innovatieve ontwerpen en technieken zorgen voor meer energie dan er in de buurt wordt verbruikt.

Autoluwe wijk
Het is een autoluwe wijk; waarin fietsers, voetgangers en OV-gebruikers de overhand hebben. Auto’s –vaak elektrisch, soms deelauto- zijn te gast en worden aan de rand van het gebied – en daarmee uit het zicht- geparkeerd. Wat overblijft is een groene openbare ruimte, die ontworpen is voor mensen en niet voor auto’s.

Gezond wonen
Hier woon je gezonder: gebouwen opgetrokken uit gezonde materialen en met gezond binnenklimaat. In een groene wijk waarin je kan alleen of met anderen kunt sporten, spelen, bewegen en waar je zelf gekweekte groente en fruit kunt eten.

Circulaire wijk
Het is een circulaire én gedeelde wijk; waarin materialen, spullen én ruimte kunnen worden gedeeld en hergebruikt en waardoor je samen (veel) meer doet met (veel) minder.

Inclusieve wijk
Het is een inclusieve wijk; een buurtje in de stad, waar veel uiteenlopende mensen en huishoudens thuis zijn. Ongeacht hun verschillende leeftijd, gezinssamenstelling of persoonlijke achtergrond, delen ze hun liefde voor deze bijzondere plek in de stad en de wens om bewust anders te wonen.

Basiskenmerken

-

In de buurt

   Geïnteresseerd

   Inschrijven nieuwbouw nieuwsbrief.
   Ik ontvang graag de:
   Privacy & Cookies(Vereist)
   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.