Naaldwijk

Naaldwijk is de hoofdstad van de wereldberoemde gemeente Westland en heeft circa. 20.000 inwoners. Deze dorpskern zelf is het meest bekend door de grootste bloemenveiling ter wereld, FloraHolland.

Deze locatie ligt erg centraal tussen Honselersdijk, de Lier en s’-Gravenzande in. Het is een typische Westlandse dorpskern met veel weilanden en kassen, maar de grootste economische factor is de glastuinbouw.

Naaldwijk door de tijd heen

De geschiedenis van Naaldwijk gaat helemaal terug naar de Romeinse tijd en zelfs daarvoor! Langs de oever aan de noordelijke kant van de Maas is Naaldwijk uit een zandrug ontstaan na de 4e eeuw. Uit de Romeinse tijd is bekend dat de stormvloeden uit zee geen grote bedreiging meer vormden en er een geschikte woonplaats ontstond. Naarmate de tijd verstreek, werd de plek steeds meer bewoond. Een aantal gebouwen kunnen we vandaag de dag nog steeds verwonderen, zoals het Heilige Geesthofje. In 1496 liet Hendrik IV van Naaldwijk een som geld opnemen in zijn testament voor het bouwen en de inrichting van een huis voor vijf oude mannen. Later werd dit vervangen door vijftien huisjes in de vorm van een hofje. Alleen de mensen die afkomstig waren uit ’s-Prinsen-heerlijkheden mochten er wonen. De hervormde Oude kerk op het Wilhelminaplein staat er deels sinds de 13eeuw en deels sinds de 15eeeuw. Deze kerk kent een zeer rijke historie en mag gerekend worden tot de belangrijkste middeleeuwse kerken van Zuid-Holland. Ook de rijk monumentale 40 meter hoge watertoren is een belangrijk stukje historie van Naaldwijk, hij staat er sinds 1930.

Voorzieningen en recreatie

Zoals u misschien bij de andere Westlandse steden al heeft gelezen, biedt de gemeente Westland een variatie aan voorzieningen. In het gezellige en sfeervolle centrum van Naaldwijk is een veelzijdig aanbod aan winkels, café’s en uitgaansgelegenheden. Ook zijn er jaarlijks feestweken door heel het Westland. In Naaldwijk zijn er dan verschillende activiteiten, en is dit altijd het gezelligste evenement van het jaar, waarbij er mensen uit heel het Westland en verder naar Naaldwijk komen. Verder zijn er nog andere zeer bekende voorzieningen zoals WestlandTheater De Naald, waar u terecht kunt voor bioscoopfilms en theatervoorstellingen en het restaurant de Watertuin waar u op uw verjaardag gratis kunt eten!!

Ook wonen in Naaldwijk?

Lijkt Naaldwijk u een mooie plek om te wonen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Olsthoorn Makelaars voor meer informatie over de woonmogelijkheden in Wateringen en omgeving. U kunt ook direct ons woningaanbod in Naaldwijk bekijken op de website. Hebben we geen geschikt aanbod voor u? Natuurlijk kunt u ook dan contact met ons opnemen om alsnog uw droomwoning te vinden. Samen met u kunnen onze specialisten een zoekprofiel opstellen van uw woonwensen en u zo begeleiden naar uw droomwoning. Heeft u deze gevonden? Dan helpen wij u ook graag bij de aankoop van deze woning.

Plaatsinformatie
44.092

Woningen

104.960

Inwoners

0%

Koopwoningen

0%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw Westland Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Westland tov. Landelijk

Eenpersoons
31
36
Meerpersoons
31
29
Meerpersoons met kinderen
38
34
Werk en inkomen

Werk, inkomen en uitkeringen in Westland tov. Landelijk

Betaald werk
0
12.9 mln.
Uitkeringen
0
1.6 mln.
Gemiddeld inkomen
0
30.000
Waarde

Gemiddelde WOZ-waarde in Westland tov. Landelijk

€ 0
€ 206.000
Bron: CBS
Kaart
1/1
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
Woningen in Naaldwijk

Er is 1 koopwoning gevonden in Naaldwijk

Aanbod per type in Naaldwijk
Verkochte en verhuurde woningen in Naaldwijk

Er zijn 15 verkochte koopwoningen gevonden in