Interview met collega Marijke: zo fijn is nieuw wonen in Poeldijk!

Het Westlandse Poeldijk is volop in ontwikkeling. In het centrum van Poeldijk wordt er gebouwd aan ‘Poeldijk Dorp’, en aan de noordoostzijde aan deelplan De Kreken. Hierdoor trekt het dorp veel jonge gezinnen aan. Ook in ‘De Blauwe Kreken’ vinden velen straks hun nieuwe thuis. Er komen ruime woningen met zonnige tuinen, in een gezellige dorpse buurt.

Hoe het is om hier thuis te komen? Daar kan onze collega makelaar Marijke alles over vertellen! Sinds augustus 2019 woont zij met haar man en dochtertje in deelplan ‘De Kreken’.

Wat waren de redenen om juist voor Poeldijk te kiezen?

Wij waren destijds niet specifiek op zoek naar een woning, maar dit project trok onze aandacht door de aantrekkelijke locatie. Poeldijk ligt dichtbij Den Haag, de uitvalswegen en het strand. Bovendien wilde ik graag terug naar het Westland, omdat ik hier ook vandaan kom.

Kun je vertellen waarom het juist hier zo prettig wonen is?

Deze nieuwe wijk straalt echt het dorpse karakter van Poeldijk uit; je hebt snel een praatje met elkaar, en de omgeving is rustig. In het midden van de wijk is een groen strook gerealiseerd, met water en een speeltuin. Verder zijn er door de hele wijk ook kleinere speeltuintjes gepland en komt er aan de Paul Captijnlaan een groene buffer.
Daarnaast vind je scholen, opvang en de supermarkt om de hoek en is alles ook lopend goed bereikbaar. Wij vinden het ook fijn dat het park De Uithof, Madestein en Kijkduin dichtbij zijn.
De woningen zijn bovendien erg sfeervol, en in jaren ’30 stijl gebouwd. Het is ook heel prettig dat de infrastructuur meteen is aangelegd, en dat er altijd een plekje is voor je auto.

Wat zijn voor jullie de voordelen van een nieuwbouwwoning?

De woningen zijn energiezuinig, en er zijn duurzame materialen gebruikt. Daarbij kun je zelf de afwerking kiezen die jij mooi vindt. Bij een nieuwbouwwoning zul je eerder de hele woning helemaal naar je eigen smaak inrichten.

Wat zou je mee willen geven aan mensen die op dit moment overwegen zich in te schrijven voor een nieuwbouwwoning?

Het is een spannende stap om een nieuwbouwwoning te kopen, en er komt behoorlijk wat bij kijken. Het is een proces dat je doorloopt, waarin je veel keuzes maakt. Ik vind het erg prettig dat je de woning helemaal kan samenstellen zoals je dat graag wilt; van de opstelling van de keuken tot de indeling van de badkamer. Wij zijn erg blij dat we de stap genomen hebben, en genieten elke dag van onze woning!

Enthousiast geworden door het verhaal van Marijke? Onze nieuwbouwspecialisten vertellen je graag over de mogelijkheden in Poeldijk en omgeving!