Honselersdijk

Honselersdijk is een klein dorp gelegen tussen Naaldwijk, Kwintsheul en Poeldijk. Het is in de gemeente Westland van oudsher de plek waar de bloemen geveild worden. De hedendaagse bloemenveiling staat ook nog steeds aan de rand van het dorp.

GESCHIEDENIS HONSELERSDIJK

In het dorp bevindt zich het ‘Hof van Honselersdijk’. Dit is het oude restant van het vroegere Huis Honselersdijk. Dit huis werd vroeger voornamelijk gebruikt door de hoge heren van Hunsel en Naaldwijk als buitenverblijf. Later in 1612 werd het huis aangekocht door de latere Prins van Oranje, destijds genaamd Frederik Hendrik graaf van Nassau. Eenmaal aangekocht is dit huis flink verbouwd. In 1795 werd het huis tot nationaal eigendom verklaard. Sindsdien heeft het verschillende functies gehad, als staatsgevangenis, hospitaal, kweekschool voor de scheepvaart en dorpsschool. Vanaf de jaren 70 is het huis ingericht als De Nederhof, dat dienst doet als gezinsvervangend tehuis.

Nu zijn verschillende ontwikkelaars aan het kijken of de Nederhof weer bewoonbaar gemaakt kan worden, na jarenlang leeg gestaan te hebben.

RECREATIE IN HONSELERSDIJK

Ook hier vind je veel recreatiemogelijkheden. Met recreatiegebied De Wollebrand om de hoek is er altijd veel te doen in de omgeving. De Wollebrand bestaat uit twee delen:  er is een recreatieplas waar voornamelijk waterski- en wakeboardactiviteiten plaatsvinden met een nabijgelegen restaurant dat uitkijkt op de kabelbaan, en er is een gedeelte dat bestaat als natuurlijke waterberging en grenst aan natuurgebied Zeven Gaten en langs de Zweth loopt. Hier zijn vele vogels te vinden en kan iedereen, klein en oud, heerlijk genieten van de natuur.

BEZIENSWAARDIGHEDEN HONSELERSDIJK

Omdat de dorpskern niet heel groot is, zijn er niet veel bezienswaardigheden. Op de Nederhof na, dat een nationaal monument is, is het zeker nog aan te raden een bezoekje te brengen aan de Onze Lieve Vrouw van Goede Raadkerk gelegen aan de Dijkstraat en aan de Regenboogkerk gelegen aan de Endeldijk.

OOK WONEN IN HONSELERSDIJK?

Lijkt Honselersdijk u een mooie plaats om te wonen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Olsthoorn Makelaars voor meer informatie over de woonmogelijkheden in Honselersdijk en omgeving. U kunt ook direct ons woningaanbod in Honselersdijk bekijken op de website.

Hebben we geen geschikt aanbod voor u? Natuurlijk kunt u ook dan contact met ons opnemen om alsnog uw droomwoning te vinden. Samen met u kunnen onze specialisten een zoekprofiel opstellen aan de hand van uw woonwensen en u zo begeleiden naar uw droomwoning. Heeft u deze gevonden? Dan helpen wij u ook graag bij de aankoop van deze woning.

 

Plaatsinformatie
44.092

Woningen

104.960

Inwoners

0%

Koopwoningen

0%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw Westland Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Westland tov. Landelijk

Eenpersoons
31
36
Meerpersoons
31
29
Meerpersoons met kinderen
38
34
Werk en inkomen

Werk, inkomen en uitkeringen in Westland tov. Landelijk

Betaald werk
0
12.9 mln.
Uitkeringen
0
1.6 mln.
Gemiddeld inkomen
0
30.000
Waarde

Gemiddelde WOZ-waarde in Westland tov. Landelijk

€ 0
€ 206.000
Bron: CBS
Kaart
1/1
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
Woningen in Honselersdijk

Er is 1 koopwoning gevonden in Honselersdijk

Verkochte en verhuurde woningen in Honselersdijk

Er is 1 verkochte koopwoning gevonden in