Beste gebruiker, uw browser is verouderd. Voor de beste ervaring raden we u aan om altijd de nieuwste versie van een browser te gebruiken. U gebruikt versie . De laatste versie is . Klik hier om te updaten

Beste gebruiker, uw browser is verouderd en/of niet ondersteund. Voor de beste ervaring raden we u aan om bijvoorbeeld Safari, Chrome, Firefox of Edge te gebruiken als browser.

FAQ

Onder ons kopje FAQ, ook wel veelgestelde vragen dit keer:

Hoe kies ik nu een goede makelaar?

Waar moet ik nu echt op letten bij het kiezen van een makelaar? Ze lijken toch allemaal op elkaar?

 • Het tegendeel is echter waar, een goed verhaal hebben is iets anders dan kunnen waarmaken. Hoe kunt u dat meten?
  • Neem de volgende punten eens goed door:
   • Wat zeggen klanten over de makelaar op Funda? Bekijk niet alleen de cijfers maar juist ook de reviews. Voor sommige klanten is een 8 het hoogst haalbare om te geven, terwijl anderen met een 9 of een 10 de tevredenheid uitdrukken. Wij geloven in een oprechte review dan enkel een cijfer.
   • Hoeveel tijd besteed de makelaar aan sociale media, en wat is zijn bereik? Zijn er veel volgers? Dat betekent dat veel mensen die de dienst goed vinden en ook het bedrijf en de medewerkers. Like de makelaar ook op de sociale media, zodat u zelf ook kunt zien hoe actief het makelaarskantoor is. Zeggen dat je actief bent, of ook echt actief zijn, dat zijn 2 verschillende dingen.
   • Hoe ziet de website van het makelaarskantoor eruit en is deze gebruiksvriendelijk? Belangrijk? Jawel! Want bekijk het eens van de andere kant, als u een woning zou kopen, dan wilt u toch ook alles overzichtelijk zien, nog een keer met de VR bril samen met familie of vrienden uw droomwoning bekijken. Een goeie plattegrond hebben waar u ook echt mee naar een keukenspecialist of interieurwinkel kan.
   • Heeft u reeds contact gehad met verschillende makelaars? Eventueel tijdens een bezichtiging van een woning die u wilt aankopen? Of telefonisch contact? Al het contact is belangrijk, hoe wilt u zelf behandeld worden? Verliep het contact stroef, of juist soepel? Niet alleen voor u is dit heel belangrijk, maar ook voor de koper van uw woning.
   • Als er meerdere makelaars bij uw eigen woning zijn langs geweest voor een vrijblijvend eerste gesprek voor de verkoop van uw woning, en u twijfelt. Logisch! Een tip: plan een keer een bezichtiging in bij een woning die de makelaar waar u een goed gevoel bij had in de verkoop heeft. Nu kunt u kijken hoe deze (of de collega) u behandeld als u in de schoenen van ‘potentiële koper’ zou staan, voor, tijdens en ook na de bezichtiging. Zou u dit ook willen voor de potentiële kopers van uw eigen woning? Of juist niet?

Allemaal tips van het Olsthoorn Makelaars team om u te helpen bij een juiste keuze!