Beste gebruiker, uw browser is verouderd. Voor de beste ervaring raden we u aan om altijd de nieuwste versie van een browser te gebruiken. U gebruikt versie . De laatste versie is . Klik hier om te updaten

Beste gebruiker, uw browser is verouderd en/of niet ondersteund. Voor de beste ervaring raden we u aan om bijvoorbeeld Safari, Chrome, Firefox of Edge te gebruiken als browser.

Een woning gekocht? 3 interieurtips!

U heeft een woning gekocht of gaat binnenkort een woning kopen? Nu al beginnen met de voorbereidingen na de aankoop?  Een van de belangrijkste keuzes is het interieur. Maar waar te beginnen? Hieronder enkele tips:

1. Ontdek uw interieurstijl of smaak

Dit is dé kapstok waar u al uw keuzes aan ophangt. Maar hoe ontdekt u wat uw interieurstijl is? Maak een moodboard met alles wat u mooi vindt en ontdek de rode draad hierin. Pak een paar woonmagazines en knip de plaatjes die u aanspreken eruit. Plak ze op een groot stuk papier of karton. Laat u hierbij niet beperken door het interieur in het ‘oude huis’. Laat de rode lijn van uw moodboard uw keuzes inspireren, zodat uw nieuwe interieur een mooi passend geheel vormt. Bent u op zoek naar een authentieke touch? Zorg voor een mooie mix van nieuwe meubels en items met een emotionele waarde.

 

2. Welke meubels neemt u mee en welke zijn aan vervanging toe?

U hoeft echt niet alles nieuw aan te schaffen op het moment dat u naar een nieuwe woning verhuist. Sommige meubels komen weer helemaal tot leven als ze in een nieuwe kleur worden geverfd op opnieuw bekleed. Het geeft een extra mooi effect als de kleur van de muren terugkomen in de meubels. Een voorbeeld; kiest u voor een diepe en stoere jeansblauwe kleur op de muur? Dan is het prachtig om de eetkamerbank of stoelen in een soort gelijke kleur te bestellen of opnieuw te bekleden. En het oude vitrinekastje van oma is weer helemaal als nieuw als de binnenkant wordt geverfd in de kleur van de muur. Monteer er dan gelijk een lampje in.

3. Welke kleuren kies ik op de wanden?

Om een interieur te krijgen dat helemaal bij u past, is het kiezen van een behang of kleur op de wanden ontzettend belangrijk. Kiest u voor rustige tinten of juist voor een meer stoerdere look met een gewaagd behang? Tegenwoordig kan er veel, een combinatie van deze twee is ook prachtig. Dierendessins zijn weer helemaal terug, vogels, apen en vissen, alles is mogelijk. Voor een statement kiest u een prachtig behang tegen één of twee wanden, de rest van de wanden verft u in een lichte tint uit het behang. Ook kunt u kiezen voor een uni behang met structuur, zoals bamboe, linnen of stukjes leer. Een kleur op de overige wanden uit dezelfde kleurfamilie past hier perfect bij. Ook is het een aanrader om (vouw)gordijnen in dezelfde kleur als de verf op de wanden te bestellen, zo creëert u een rijk effect in huis.

Vindt u het lastig om een definitieve keuze te maken of wilt u een frisse wind door je interieur? Twijfelt u over een kleur of een behang? Of vindt u  de rode draad in het moodboard niet? Onze partner Tres bon styling denkt met u mee en helpt u verder op weg naar een prachtig interieur. Een stylist komt bij u thuis en maakt aan de hand van uw vraag een passend interieuradvies. Blijf niet twijfelen laat u helpen!
Meer info? https://www.tresbonstyling.nl/