Den Hoorn

Den Hoorn, een klein dorpje tegen Delft aan, dat deel uitmaakt van de groene gemeente Midden-Delfland. Erg aantrekkelijk is het dorpje voor mensen die dicht bij de grote stad willen wonen, maar houden van het dorpse leven.

Den Hoorn door de tijd heen

Het dorp werd in de twaalfde eeuw gesticht. Het heette toen echter niet Den Hoorn, maar Dijkshoorn en maakte deel uit van de Hof van Delft. Dit was een landbouwcomplex in het bezit van de Graaf van Holland. De twee waterlopen de Graag en de Lookwatering doorkruisten het agrarische dorp.

In het midden van de dertiende eeuw kreeg Hof van Delft echter zijn stadsrechten en ontstond de huidige stad Delft. Het dorp Dijkshoorn bleef tot een aparte heerlijkheid behoren. Eeuwen lang zijn het dorp en de gebieden er omheen regelmatig gewisseld van eigenaar en veranderden de grenzen ook diverse keren. In 1798 kwam hier tijdens de Franse tijd een einde aan en werd het een zelfstandige gemeente.

De onduidelijkheid over de grenzen bleef helaas nog wel lange tijd bestaan. Dit speelde in hele gebied van Delft en omstreken. Tot in de twintigste eeuw zijn daardoor veel grenzen regelmatig gewijzigd via onder andere ruil en verkoop. Uiteindelijk is het dorpje gaan behoren tot de gemeente Schipluiden wat tegenwoordig de gemeente Midden Delfland is.

Van oudsher was Den Hoorn een agrarisch dorp met veel tuinbouw. Het waren voornamelijk familiebedrijven die zich hiermee bezig hielden. Uiteindelijk heeft in 2002 een groot van deel deze tuinbouwbedrijven gezamenlijke hun bedrijven verkocht. In het vrijgekomen gebied vindt sinds dat moment veel nieuwbouw plaats waardoor het aantal inwoners van Den Hoorn is gestegen. Vooral veel Delftenaren vinden het prettig om hier te wonen omdat het toch dicht bij de stad Delft is.

 

Voorzieningen en recreatie

Als klein dorp beschikt Den Hoorn over genoeg voorzieningen om prettig te kunnen wonen. Winkels, kinderopvang en basisscholen, maar ook de huisarts zijn allemaal aanwezig. Beschikt het dorp niet over een voorziening dan kan hiervoor makkelijk uitgeweken worden naar Delft waar Den Hoorn direct tegenaan ligt. Verder ben je binnen 5 minuten op de snelweg A4 en dus zo in Rotterdam of Den Haag.

Den Hoorn heeft naast de voetbalvereniging SV Den Hoorn ook nog vele andere sportvoorzieningen, zoals badminton, dansen, basketbal etc.  En voor de natuur hoef je bijna alleen maar je deur uit te stappen. Het natuurgebied Midden-Delfland ligt vlakbij. Hier kan heerlijk gewandeld en gefietst worden, maar ook gevaren.

 

Ook wonen in Den Hoorn?

Lijkt Den Hoorn u een mooie plaats om te wonen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Olsthoorn Makelaars voor meer informatie over de woonmogelijkheden in Den Hoorn en omgeving. U kunt ook direct ons woningaanbod in Den Hoorn bekijken op de website.

Hebben we geen geschikt aanbod voor u? Natuurlijk kunt u ook dan contact met ons opnemen om alsnog uw droomwoning te vinden. Samen met u kunnen onze specialisten een zoekprofiel opstellen van uw woonwensen en u zo begeleiden naar uw droomwoning. Heeft u deze gevonden? Dan helpen wij u ook graag bij de aankoop van deze woning.

Klik op een wijk of buurt voor meer informatie:

Plaatsinformatie
7.554

Woningen

18.873

Inwoners

0%

Koopwoningen

0%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw Midden-Delfland Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Midden-Delfland tov. Landelijk

Eenpersoons
26
36
Meerpersoons
32
29
Meerpersoons met kinderen
42
34
Werk en inkomen

Werk, inkomen en uitkeringen in Midden-Delfland tov. Landelijk

Betaald werk
0
12.9 mln.
Uitkeringen
0
1.6 mln.
Gemiddeld inkomen
0
30.000
Waarde

Gemiddelde WOZ-waarde in Midden-Delfland tov. Landelijk

€ 0
€ 206.000
Bron: CBS
Kaart
1/1
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
Woningen in Den Hoorn

Er is 1 koopwoning gevonden in Den Hoorn

Verkochte en verhuurde woningen in Den Hoorn

Er is 1 verkochte koopwoning gevonden in