Wijk 40 Wateringse Veld

Wateringse Veld is een rustige en ruime groene nieuwbouwwijk aan de zuidwestkant van Den Haag tegen Wateringen en het Westland aan. Het is een van de grootste Vinex-locaties in Nederland. De bouw van nieuwe woningen startte hier in 1996. Tot 2012 werden er circa 7500 woningen gebouwd. Maar nu is de wijk zo goed als klaar. De wijk is ruim opgezet met veel ruimte voor groen en speelplekken voor kinderen, maar ook veel ruimte voor bijvoorbeeld parkeren.

Wonen in Wateringse Veld

De wijk heeft alle voorzieningen om er een complete woonwijk van te maken. Langs de hoofdweg Laan van Wateringse Veld vindt u  twee winkelcentra. Maar daarnaast vindt u hier ook de huisartsen en andere voorzieningen zoals de bibliotheek. Over deze lange weg loopt ook de trambaan, zodat u met het openbaar vervoer deze wijk makkelijk kunt bereiken. Natuurlijk rijdt ook de bus er. Verder wordt deze hoofdweg gekenmerkt door relatief veel hogere gebouwen. Vaak zijn dit appartementen met op de begane grond winkels en andere voorzieningen. Zoekt u een appartement in deze wijk. Dan kunt u dat dus langs deze weg zeker vinden.

Achter de hierboven genoemde Laan van Waterings Veld liggen voornamelijk de eengezinswoningen. Zoals al eerder is aangegeven is de wijk ruim opgezet en dat zien we zeker terug achter de hoofdweg. Voor de kinderen zijn hier veel speelplekken waar de woningen omheen zijn gebouwd. Ook zijn er een aantal basisscholen in de wijk. Kinderen kunnen dus al snel zelfstandig naar school. En de sportverenigingen maken het helemaal compleet.

Verder is in deze wijk duurzaamheid een belangrijk thema. We zien dit niet alleen terug in de openbare ruimte met veel aandacht voor groen, maar ook in de woningen. Hier ziet u namelijk veel woningen die zijn aangesloten op de stadsverwarming en zonnepanelen op de daken hebben liggen.

Door de ligging aan de rand van Den Haag tegen het Westland kunt u ook zo op de fiets de natuur in richting Midden Delfland of lekker wandelen.

PROJECT LOF

In het project LOF komen circa 85 eengezinswoningen en circa 50 appartementen. Voor deze woningen is de start verkoop gepland voor het einde van 2018. Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op.

Klik op een wijk of buurt voor meer informatie:

Buurtinfo
7.660

Woningen

21.255

Inwoners

0%

Koopwoningen

0%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw Wijk 40 Wateringse Veld Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Wijk 40 Wateringse Veld tov. Landelijk

Eenpersoons
21
36
Meerpersoons
23
29
Meerpersoons met kinderen
56
34
Werk en inkomen

Werk, inkomen en uitkeringen in Wijk 40 Wateringse Veld tov. Landelijk

Betaald werk
0
12.9 mln.
Uitkeringen
0
1.6 mln.
Gemiddeld inkomen
0
30.000
Waarde

Gemiddelde WOZ-waarde in Wijk 40 Wateringse Veld tov. Landelijk

€ 0
€ 206.000
Bron: CBS
Kaart
1/1
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
Woningen in Wijk 40 Wateringse Veld

Er zijn 122 koopwoningen gevonden in Wijk 40 Wateringse Veld