Beste gebruiker, uw browser is verouderd. Voor de beste ervaring raden we u aan om altijd de nieuwste versie van een browser te gebruiken. U gebruikt versie . De laatste versie is . Klik hier om te updaten

Beste gebruiker, uw browser is verouderd en/of niet ondersteund. Voor de beste ervaring raden we u aan om bijvoorbeeld Safari, Chrome, Firefox of Edge te gebruiken als browser.

Wijk 19 Vruchtenbuurt

De Vruchtenbuurt is een sfeervolle wijk gebouwd in de jaren dertig. Dit voormalige tuinbouwgebied is nog steeds een wijk waar veel mensen graag willen wonen. Rustige straten met veel eengezinswoningen, ruime portiekflats en veel groen bepalen hier het straatbeeld.

Wonen in de Vruchtenbuurt

Wonen in de Vruchtenbuurt in Den Haag is plezierig wonen. Alle voorzieningen die nodig zijn vindt u dichtbij. Zo zijn er de gezellige straatjes Appelstraat en Vlierboomstraat met winkels voor uw dagelijkse boodschappen. Ook kunt u hier neerstrijken voor een lekkere lunch of een kop koffie. Verder is er nog een groter winkelcentrum te vinden vlakbij aan De Savornin Lohmanplein.

Door de ligging van de Vruchtenbuurt bent u op de fiets of met de tram zo in het drukke en gezellige centrum van Den Haag, maar wilt u lekker uitwaaien aan het strand dan zit u zo in Kijkduin. Ook ligt het recreatiegebied Madestein, een van de grootste groengebieden in Den Haag om de hoek. Hier vindt u ook een aantal sportcomplexen en -verenigingen, een kinderboerderij en een tweetal recreatieplassen met lig- en speelweides. In de Vruchtenbuurt zelf vindt u ook nog het zwembad De Waterthor.

Ook als u de stad uit wilt, zit u zo op de Lozerlaan en vandaar op de A4 richting Rotterdam of Amsterdam. Daarnaast zijn er genoeg bussen en trams te vinden waarmee u zo op een van de treinstations in Den Haag kunt komen.

Klik op een wijk of buurt voor meer informatie:

Buurtinfo
4.495

Woningen

9.715

Inwoners

77%

Koopwoningen

22%

Huurwoningen

LeeftijdsopbouwWijk 19 Vruchtenbuurt Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Wijk 19 Vruchtenbuurt tov. Landelijk

Eenpersoons
38
36
Meerpersoons
27
29
Meerpersoons met kinderen
36
34
Werk en inkomen

Werk, inkomen en uitkeringen in Wijk 19 Vruchtenbuurt tov. Landelijk

Betaald werk
7.500
12.9 mln.
Uitkeringen
590
1.6 mln.
Gemiddeld inkomen
37.000
30.000
Waarde

Gemiddelde WOZ-waarde in Wijk 19 Vruchtenbuurt tov. Landelijk

€ 207.000
€ 206.000
Bron: CBS
Kaart
1/1
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
Woningen in Wijk 19 Vruchtenbuurt

Er zijn2 koopwoningengevonden in Wijk 19 Vruchtenbuurt