Erasmus veld

Het Erasmus Veld ligt ingesloten tussen de Erasmusweg, het Carry van Bruggehof, de Noordweg en de Martinus Nijhofweg. In dit gebied liggen drie volkstuincomplexen. Verder is er een complex van duinwaterbedrijf Dunea. Ook zijn er twee sportverenigingen: de Hockeyclub Wateringse Veld en de Haagse Voetbalvereniging SVH.

Nieuwbouwwoningen

Erasmus Veld wordt een duurzame, klimaatbestendige en ecologische nieuwe woonwijk. Er komen hier ruim 800 nieuwbouwwoningen. De bewoners kunnen er straks comfortabel wonen in een moderne en duurzame woonomgeving. De duurzame inrichting maakt het gebied straks extra uniek. De openbare ruimte richt men in met zo veel mogelijk groen en zo weinig mogelijk bestrating. De reden hiervoor is dat tegenwoordig bewoners een groene omgeving erg belangrijk vinden. Zo komt er ook een nieuwe waterrijke en groene strook. In dit zogenoemde ecologische lint waar een pad doorheen gaat lopen is ruimte voor mens, plant en dier.

Alle nieuwe woningen krijgen een energie A-label. Ook zijn ze gasloos en uitgerust met de nieuwste technische ontwikkelingen voor energievoorziening. Daarnaast zijn ze goed geïsoleerd, comfortabel en gebouwd met duurzame bouwmaterialen. Daarmee kiezen de nieuwe bewoners hier straks echt voor duurzaam wonen en leven. Maar elke bewoner bepaalt wel voor zichzelf hoe ver hij hierin wil gaan. Met deze zaken willen de ontwikkelaars en de gemeente dat Erasmus Veld een voorbeeld wordt voor de ontwikkeling van andere nieuwe duurzame wijken.

Thema’s Erasmus Veld

De gemeente ontwikkelt het Erasmus Veld samen met vier private partijen die ieder een deel van de grond in het gebied bezitten. De gemeente bewaakt echter de samenhang tussen de diverse projecten. Daarnaast overlegt zij met de diverse partijen, zodat alles zo ecologisch, klimaatbestendig en duurzaam mogelijk gebouwd wordt. Ook houden de partijen bij de uitwerking van hun plannen de volgende thema’s in acht:

  • groen en ecologie
  • verkeer en parkeren
  • community en collectieve plekken
  • ondergrond, riolering en water
  • afvalstromen
  • energie
  • een openbare ruimte die klimaatbestendig is ingericht

START VERKOOP PROJECT LOF

In het project LOF komen circa 85 eengezinswoningen en circa 50 appartementen. Voor deze woningen is de start verkoop gepland voor het einde van 2018. Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op.

Buurtinfo
720

Woningen

2.060

Inwoners

0%

Koopwoningen

0%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw Erasmus veld Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Erasmus veld tov. Landelijk

Eenpersoons
32
36
Meerpersoons
20
29
Meerpersoons met kinderen
48
34
Werk en inkomen

Werk, inkomen en uitkeringen in Erasmus veld tov. Landelijk

Betaald werk
0
12.9 mln.
Uitkeringen
0
1.6 mln.
Gemiddeld inkomen
0
30.000
Waarde

Gemiddelde WOZ-waarde in Erasmus veld tov. Landelijk

€ 0
€ 206.000
Bron: CBS
Kaart
1/1
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
Woningen in Erasmus veld

Er is 1 koopwoning gevonden in Erasmus veld

Verkochte en verhuurde woningen in Erasmus veld

Er zijn 7 verkochte koopwoningen gevonden in