De Lier

De locatie van De Lier is heel centraal tussen Naaldwijk en Schipluiden (Midden-Delfland) in. Maar vergist u zich niet! De Lier is een echte Westlandse gemeente.

Geschiedenis De Lier

De herkomst van de naam komt van het kleine riviertje De Lee. De vroege inwoners van het dorp noemden het watertje ook wel Lede, Lee of De Leer. Al deze samenvoegingen hadden een betekenis en dat was weg of doorgang. Tegenwoordig wordt het dorp nog wel eens door echte Westlanders De Lee genoemd. De kreek waar De Lier op gebouwd is, is in de geschiedenis ingetoomd en het land werd hierdoor geschikt voor landbouw.

Voorzieningen en recreatie

De Lier heeft een hele fijne ligging. Het is heel makkelijk om vanuit huis de natuur in te fietsen of wandelen. En door al het omringende water is varen ook een uitstekende mogelijkheid. Voor het strand ben je iets langer onderweg, maar is ook zeker een fijne optie om buiten te recreëren.
Er zijn in het dorp diverse winkels, voor de dagelijkse boodschappen, maar het is ook leuk om rond te struinen langs de andere winkels in de Hoofdstraat.

De Lierenaren zijn erg trots op hun dorp. Er zijn veel verschillende verenigingen om te sporten. Maar ook in de culturele en muzikale hoek is voldoende aanbod. Denk bijvoorbeeld aan de Lierse Feestweek; daar nemen veel mensen een week voor vrij! Daarnaast zijn er voldoende voorzieningen voor de kinderen. Er zijn diverse basisscholen, kinderdagverblijven en speeltuintjes. Voor de middelbare scholen zijn er in Naaldwijk en Delft een aantal goede opties op fietsafstand. De hogere scholen zijn in Den Haag en Rotterdam ook makkelijk te bereizen.

Door het verlengen van de A4 is De Lier nog beter bereikbaar geworden. U bent zo in Den Haag en Rotterdam. Dat maakt het dorp nog aantrekkelijker voor mensen die oorspronkelijk niet uit het Westland komen. Zo is De Lier een heel prettige plek voor jong en oud om te wonen.

Bezienswaardigheden

Glastuinbouwbedrijven:
Altijd al een keer binnen willen kijken bij een kas? Dit is bij verschillende ondernemers in de regio mogelijk. De Westlandse ondernemer laat graag zijn product zien en vindt het maar al te leuk om er over te vertellen. Dit kan overigens ook op de veiling of op het landelijke evenement: Kom in de Kas

De Lierse Dom: De kerk, ook wel De Dom van De Lier, werd op een stuk land gebouwd dat lag tussen de rivier en de dijk. De toren van de kerk heeft geen spitse punt en kent daardoor de bijnaam: De Lierse Dom.
De kerktoren staat vandaag de dag alleen scheef. Dit is te danken aan het vaak overstromen van de rivier. De toren is hierdoor enigszins verzakt geraakt.

Museum De Timmerwerf. Dit 16e-eeuwse pand was sinds 1642 onafgebroken in gebruik als timmerwerkplaats. In 1996 kocht de (toenmalige) gemeente De Lier het pand en vestigde er een timmermuseum in.

Verder zijn er diverse oudere boerderijen zeer de moeite waard om eens lang te fietsen. Al met al verdient De Lier zeker uw bezoek!

Nieuwe wijk Lierkwartier

Olsthoorn makelaars is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwste wijk van De Lier. De eerste fase die start is de buurt Op de Akkers. Meer informatie over deze wijk vindt u op onze blog over de succesvolle start van het project. In deze wijk komt op termijn ook een basisschool met kinderdagverblijf.

Ook wonen in De Lier?

Lijkt De Lier u een mooi dorp om te wonen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Olsthoorn Makelaars voor meer informatie over de woonmogelijkheden in De Lier en omgeving. U kunt ook direct ons woningaanbod in De Lier bekijken op de website.

Hebben we geen geschikt aanbod voor u? Natuurlijk kunt u ook dan contact met ons opnemen om alsnog uw droomwoning te vinden. Samen met u kunnen onze specialisten een zoekprofiel opstellen van uw woonwensen en u zo begeleiden naar uw droomwoning. Heeft u deze gevonden? Dan helpen wij u ook graag bij de aankoop van deze woning.

Klik op een wijk of buurt voor meer informatie:

Plaatsinformatie
44.092

Woningen

104.960

Inwoners

0%

Koopwoningen

0%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw Westland Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Westland tov. Landelijk

Eenpersoons
31
36
Meerpersoons
31
29
Meerpersoons met kinderen
38
34
Werk en inkomen

Werk, inkomen en uitkeringen in Westland tov. Landelijk

Betaald werk
0
12.9 mln.
Uitkeringen
0
1.6 mln.
Gemiddeld inkomen
0
30.000
Waarde

Gemiddelde WOZ-waarde in Westland tov. Landelijk

€ 0
€ 206.000
Bron: CBS
Kaart
1/1
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
Woningen in De Lier

Er zijn 110 koopwoningen gevonden in De Lier

Nieuwbouw De Lier

Er zijn 5 nieuwbouwprojecten gevonden in De Lier

Aanbod per type in De Lier
Verkochte en verhuurde woningen in De Lier

Er zijn 5 verkochte koopwoningen gevonden in