Beste gebruiker, uw browser is verouderd. Voor de beste ervaring raden we u aan om altijd de nieuwste versie van een browser te gebruiken. U gebruikt versie . De laatste versie is . Klik hier om te updaten

Beste gebruiker, uw browser is verouderd en/of niet ondersteund. Voor de beste ervaring raden we u aan om bijvoorbeeld Safari, Chrome, Firefox of Edge te gebruiken als browser.

De Lier

De Lier is een plaats, althans in de volksmond ook wel een dorp genoemd, in de gemeente Westland. De locatie ligt erg centraal tussen de plaatsen Schipluiden en Naaldwijk in.

 

Geschiedenis De Lier

De naam van het dorp is niet altijd zo geweest. De herkomst van de naam komt van het kleine riviertje De Lee. De vroege inwoners van het dorp noemden het watertje ook wel Lede, Lee of De Leer. Al deze samenvoegingen hadden een betekenis en dat was weg of doorgang. Tegenwoordig wordt het dorp nog wel eens door echte Westlanders De Lee genoemd. De kreek waar De Lier op gebouwd is, is in de geschiedenis ingetoomd en het land werd hierdoor geschikt voor landbouw.

De kerk, ook wel De Dom van De Lier, werd op een stuk land gebouwd dat lag tussen de rivier en de dijk. De kerktoren staat vandaag de dag alleen scheef. Dit is te danken aan het vaak overstromen van de rivier. De toren is hierdoor enigszins verzakt geraakt. De toren van de kerk heeft geen spitse punt. Hierdoor verdient de kerk de bijnaam ‘Lierse Dom’.

Recreatie

De Hoofdstraat is de straat in De Lier waar de meeste winkels te vinden zijn, en waar ook zo hier en dan nieuwe winkels en eettentjes bij komen. Het leuke is dat door het vernieuwen van de A4 en de mogelijkheid om vanaf hier ook Rotterdam te bereiken het dorp steeds gezelliger wordt, en er steeds meer mensen willen wonen. De Lier heeft een zwembad, tennisbanen en een voetbalclub. Voor iedereen is er dus wat te doen in deze kleine gemeenschap. Ook Het Woudt ligt op een kleine afstand van het dorp en is een heerlijk groen natuurgebied waar veel gelopen en gefietst wordt. Voornamelijk in de weekenden vindt u veel mensen die daar even helemaal tot rust komen.

Bezienswaardigheden

Ook De Lier ligt natuurlijk met zijn hart in de gemeente Westland en is hierdoor ook goed vertegenwoordigd in de glastuinbouw. Een keer binnen willen kijken bij een kas? Dit is bij verschillende ondernemers in de regio mogelijk. De Westlandse ondernemer laat graag zijn product zien en vindt het maar al te leuk om er over te vertellen. Als u toch een keer door de Hoofdstraat rijdt, rijd dan niet voorbij De Lierse Dom, maar loop even een rondje om de kerk, en door de Hoofdstraat en kijk hoe leuk dit dorp is opgezet.

Ook wonen in De Lier?

Lijkt De Lier u een mooi dorp om te wonen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Olsthoorn Makelaars voor meer informatie over de woonmogelijkheden in De Lier en omgeving. U kunt ook direct ons woningaanbod in De Lier bekijken op de website.

Hebben we geen geschikt aanbod voor u? Natuurlijk kunt u ook dan contact met ons opnemen om alsnog uw droomwoning te vinden. Samen met u kunnen onze specialisten een zoekprofiel opstellen van uw woonwensen en u zo begeleiden naar uw droomwoning. Heeft u deze gevonden? Dan helpen wij u ook graag bij de aankoop van deze woning.

Klik op een wijk of buurt voor meer informatie:

Plaatsinformatie
44.092

Woningen

104.960

Inwoners

0%

Koopwoningen

0%

Huurwoningen

Leeftijdsopbouw Westland Landelijk
100%

0-14 jaar

15-24 jaar

25-44 jaar

45-64 jaar

65+ jaar

Huishoudens Samenstelling (%)

Westland tov. Landelijk

Eenpersoons
31
36
Meerpersoons
31
29
Meerpersoons met kinderen
38
34
Werk en inkomen

Werk, inkomen en uitkeringen in Westland tov. Landelijk

Betaald werk
0
12.9 mln.
Uitkeringen
0
1.6 mln.
Gemiddeld inkomen
0
30.000
Waarde

Gemiddelde WOZ-waarde in Westland tov. Landelijk

€ 0
€ 206.000
Bron: CBS
Kaart
1/1
Aanbod
Openbaar vervoer
Voorzieningen
Scholen
Nieuwbouw De Lier

Er is 1 nieuwbouwproject gevonden in De Lier