Beste gebruiker, uw browser is verouderd. Voor de beste ervaring raden we u aan om altijd de nieuwste versie van een browser te gebruiken. U gebruikt versie . De laatste versie is . Klik hier om te updaten

Beste gebruiker, uw browser is verouderd en/of niet ondersteund. Voor de beste ervaring raden we u aan om bijvoorbeeld Safari, Chrome, Firefox of Edge te gebruiken als browser.

Coronablog 3: Wanneer kan ik nu het beste mijn woning te koop zetten?

In deze periode, waarin iedereen zowel privé als zakelijk zijn weg moet zien te vinden, is het logisch dat mensen onzeker zijn. Wij krijgen dan ook veel vragen over wat de coronacrisis betekent voor huizenkopers én -verkopers. In een driedelige blogserie zetten we deze vragen en onze antwoorden voor u op een rij!

Wanneer kan ik nu het beste mijn woning te koop zetten?

Wij begrijpen goed dat in deze onzekere periode, bij velen van u de gedachten terugkeren naar de laatste crisis. Echter; de gevolgen van het coronavirus zijn niet te vergelijken met de financiële crisis die in 2009 de wereld veranderde. De woningmarkt loopt op dit moment gewoon door.

We verdelen woningverkopers nu even in 2 groepen:

  • Er zijn mensen die geen haast hebben, bijvoorbeeld omdat de oplevering van hun nieuwe woning nog lang duurt. Deze groep is eerder geneigd om het te koop zetten van hun woning wat meer op de lange baan te schuiven.
  • Er is echter zeker nog sprake van een grote groep die wel graag snel hun woning wil verkopen. Bijvoorbeeld omdat de oplevering van het nieuwe huis dichterbij komt, of omdat de gezinssituatie gaat veranderen. Bij deze groep sluiten zich door het coronavirus nog mensen aan, die het zekere voor het onzekere willen nemen en hun woning op korte termijn te koop willen zetten.

De woningmarkt is dan ook nog steeds in beweging! Dat merken wij bij Olsthoorn Makelaars ook. Ook de week na aankondiging van de aangescherpte corona-maatregelen, zagen wij dat er bijna direct bezichtigingsaanvragen kwamen voor nieuw in verkoop aangemelde woningen.

Ook de aanvragen om de woning te koop te zetten blijven binnen stromen, wat weergeeft dat het consumentenvertrouwen goed is.

Daarnaast wordt onze Binnenkort te Koop-pagina druk bezocht! Woningen die niet op korte termijn op Funda.nl komen, kunnen wel bezichtigd worden en zijn via deze pagina in een ‘sneak preview’ terug te vinden.

Plan dus gerust en vrijblijvend een afspraak in met een van onze makelaars om zo een plan te maken voor uw situatie.

Lees ook onze andere corona-blogs:

  1. Gaat de woningmarkt nu ook op slot?
  2. Op welke manier kan ik nu het beste woningen bezichtigen?